Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky na víně s brusinkami, šťouchané brambory

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Madlenka1

Náročný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 790 kJ /
3 057 kcal
Bílkoviny254,19 g
Tuky109,00 g
Vláknina34,80 g
Cholesterol 761 mg
Sodík 605 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy218,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Na rozpáleném oleji postupně osmahneme a dáme na talíř. Krok 3: Na olej přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Krok 4: Na cibuli vložíme plátky, zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka. Krok 5: Na talíři dme na plátek lžičku brusinkového kompotu. Krok 6: Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a rozšťoucháme s máslem, smetanou a pažitkou. Opepříme, popř.dosolíme.

Zveřejněno 28. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkjw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkjw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám něco dost podobného, je to výborné...:-p:yes:

Tak tohle jsem zrovna dnes vařila k obědu. Nedávno to dělali v Prostřeno, jen ty brusinky vmíchali rovnou do omáčky. Úspěch to mělo tak napůl, rodince chutnalo, mě moc ne. Jako přílohu jsem dělala houskový knedlík.

Aničko, moc děkuji za přivítání...:-):-K

:-OJéj-Magdalénko,já tě tady ani nepozdravila;-)a ty už jsi tady víc,než měsíc:-O:-))Receptí moc krásný a zaslouží si bodík i bez vyzkoušení:-p+:yes::yes:

Hmm tak to vypadá luxusně. Hned bych si dala. Myslím že mám vymyšlenou slavnostní večeři pro přítele :-K

Tématické fráze:
hovězí plátky s bramborama, hovězí maso na červeném víně s brusinkami, hovězí na červeném víně s brusinkami, hovezi na brusinkach, hovězí plátky na víně, hovezi na vine prostreno, hovězí na víně a brusinkách, prostreno hovezi na vine, hovězí roštěná na červeném víně, hovězí s bramborem, hovězí plátky s bramborem, hovězí maso s brusinkami, hovězí plátky na brusinkách, hovězí plátky na červeném víně s brusinkami, hovězí maso s bramborem, hovězí plátek s bramborem, roštěná na červeném víně s brusinkami, prostreno stouchane brambory, šťouchané brambory chany, hovězí na červeném víně s brusinkama

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, víno červené, vývar, sůl, pepř, koření na roštěnky, mouka, olej, brusinky, brambory, máslo, smetana, pažitka, sůl, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu