Nádivka nejen velikonoční
Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená nádivka se může stát zlatým hřebem jarních svátků.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 198 kJ / 3 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,20 g |
| Tuky | 290,91 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 1,80 g |
| Sodík | 5,09 g |
| Sůl | 12,05 g |
| Sacharidy | 128,15 g |
Postup přípravy
Na zbytku másla osmažíme cibuli. Přidáme spolu s uzeným a bylinkami k rohlíkům, mírně osolíme, okořeníme dle chuti a promícháme. Krok 7: Z bílků a špetky soli ušleháme hustý, ale ne moc pevný sníh (aby se nevysušil) a lehce vmícháme do rohlíkové směsi. Přesuneme do vymazané formy a dáme péct na 20 minut.
Zveřejněno 5. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka nejen velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJzX
Moje poznámka
Nádivka nejen velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pJzX
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 24 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 43 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 4 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 15 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 15 hodinami
Suroviny:
krkovice uzená,
koření divoké,
slanina,
rohlík,
vejce,
smetana ke šlehání,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
petrželka hladkolistá,
pažitka,
česnek mědvědí,
kopřivy,
zelená nať
Komentáře (8)
Znám také od babičky, kousek kuřátka, kousek nadivky, bramburek....ale kompot zásadně třešně...jinak by děda babičku asi ...trochu despota...v koblihach jedině jahodovy dzem..a tak
Marusko ty víš že tvoje recepty beru za top na webu... to nemyslíš vážně, viď že ne...