Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulová focaccia

Foaccia patří mezi pečivo, které snadno připravíme i doma. Zvlášť pak, když nám s jeho přípravou pomůže i domácí pekárna. Ta vymísí těsto, které necháme vykynout a před pečením jej dozdobíme cibulí a voňavým rozmarýnem.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 198 min Doba přípravy: 180 min Doba tepelné úpravy: 18 min

198 min (180 min příprava + 18 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 128 kJ /
2 660 kcal
Bílkoviny61,86 g
Tuky91,14 g
Vláknina30,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy387,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto. Hotové těsto by mělo zdvojnásobit objem - pokud tomu tak není, necháme ho ještě chvíli v zavřené pekárně dokynout. Krok 2: Vykynuté těsto z pekárny vytáhneme na stůl a rozdělíme na dvě části. Krok 3: Připravíme dva plechy s pečicím papírem, který dobře potřeme olivovým olejem. Na každý plech dáme polovinu těsta a prsty smočenými v oleji těsto roztáhneme do kulaté placky o tloušťce cca 1,5-2 cm. Plechy vložíme kynout do vypnuté trouby, aby neosychaly, bude to trvat přibližně 1 hodinu. Krok 4: Zatím oloupeme cibule, nakrájíme je na tenká půlkolečka, která v míse pokapeme olejem, a připravíme si i natrhané jehličky rozmarýnu. Krok 5: Rozkynuté pláty těsta potřeme osolenou vodou s olivovým olejem (cca 3 lžíce oleje, 1 lžíce vody, sůl, promíchat), poťukáváním prsty těsto můžeme ještě maličko roztáhnout - nevadí, když na plátu zůstanou hlubší důlky - a poklademe lehce rozebranými plátky cibule, pozapichujeme rozmarýn. To vše ještě svrchu lehce posolíme, opepříme a bohatě zakapeme olivovým olejem. Krok 6: Focacciu necháme dokynout a upečeme ve vyhřáté troubě při 220-230°C dozlatova, cca 15-20 minut.

TIP: Příprava italské focaccie

Zveřejněno 26. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m1q0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulová focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m1q0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušeno... Sice bez rozmarýnu, ale byla to dobrota.

cathleen: Přidala jsem fotečku. Chutnalo, ale jsem to dovrzala tou studenou omáčkou-dipem! Měla jsem udělat k tomu, něco pikantní !

Eja57: Mohu potvrdit, vlažná to je ono! Neměla jsem čerstvý rozmarýn, tak jen jsem sušený zamíchala do oleje. Tu omáčku k ní, jsem měla udělat z pečených paprik a oleje, nebo tak něco. Ta studená, česneková omáčka s koprem co jsem dělala, ta k tomu neladí. :-(( Chce to papriku,chilli, něco ostře pikantní.

Veronika.Hrozna: Ja to robím akože "ku"...ale záleží aj od toho, koľko nabehne kobyliek a ak sú na stole čipsy, tak sa stáva, že "ku". Posledne som robila s olivami a rozmarínom, boli sme len dvaja a pomaly do večera to zmizlo aj bez grilovačky.

magdalenka: Tak pred, nie ku :-D:-D:-D:-D

U nás jen tak...když nás popadne chuť :-8 máme focacciu na všechny možné způsoby moc rádi.

Veronika.Hrozna: u nas aj ku grilovacke. Obycajne, kym je maso hotove, je focaccia prec. :-8

Veronika.Hrozna: já ji nejradši vlažnou....a k tomu nějaký dobrý zeleninový salát:yes:

Eja57: Aj, jaj ! To mi moc nezbyde,:-O už se vrtí v pekárně! Udělám studenou omáčku ze smetany, kopru a závanem česneku! Kopr mám čerstvý ...... to bude odpoledne vichr v kuchyni. Hned po upečení si kousek schovám, aby aspoň ten jeden vychladnul! :-*

Veronika.Hrozna: k čemukoli....k zeleninovemu salátu...minutkovemu stejku....jen tak... třeba namáčet do dipu....
Do těsta můžeš místo cibule nacpat stroužky česneku...nebo olivy....dobre udělaná focaccia je mooooc mňam
Ale za mne ta s cibulí:yes:

cathleen: K čemu se focaccia papá? Nebo je to k pití , jako slané zobání?

magdalenka, mysulka: děkuju <3

Eja57: díky :-K ano, dá se jí tam dát více, třeba po celých půlkolečkách :yes:

Suroviny:
voda, olej olivový, mouka hladká, sůl, cukr, droždí čerstvé, olej, voda, sůl, cibule červená, olej olivový, rozmarýn čerstvý, pepř mletý, sůl hrubozrnná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu