Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky podle mojí babičky

Hledáte něco slavnostnějšího k nedělnímu obědu? Pak vyzkoušejte babiččin recept na španělské ptáčky. Měkké hovězí masíčko, ve kterém se ukrývají další dobroty se jen rozplynou na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 090 kJ /
260 kcal
Bílkoviny13,10 g
Tuky8,33 g
Vláknina18,25 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 162 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy28,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí. Krok 2: Klobásky a okurky rozkrojíme napůl, cibuli na plátky, uvařené vejce a mrkev na 1/4, špek na plátky. Krok 3: Na každý plátek masa dáme půlku klobásky a okurky, plátek cibule, 1/4 vajíčka, mrkve a plátek špeku. Krok 4: Maso zabalíme a pevně stáhneme, můžeme použít potravinářský provázek. Krok 5: V kastrolu si rozpustíme na kostičky nakrájený špek a trošku sádla, vložíme ptáčky, které opečeme a vyjmeme. Krok 6: Pak přidáme do výpeku nakrájenou cibuli a dozlatova orestujeme, vložíme zpět ptáčky a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Krok 7: Vložíme je přikryté poklicí do trouby a pečeme asi 1-2 hodiny podle potřeby. Během pečení ptáčky obracíme a doléváme vývar nebo vodu. Krok 8: Měkké ptáčky vyjmeme a kastrol dáme na plotnu a omáčku zredukujeme na polovinu, pokud je třeba trochu zahustíme hladkou moukou a necháme provařit. Krok 9: Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 28. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RplR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RplR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Terrezaa: Pomaláč nemám , dělám je na sporáku nebo v troubě.

Olinka5555: jak je děláte prosím v pomalaci? Mám ho chvilku,tak bych něco v nem vyzkoušela. Děkuji za odpověď

:yes::yes:<3 měly jsme stejné babičky, jinak je nedělám a jsou skvělé :-K

Super, já je dělám v pomaláči a mrkev dávám také a je v tom moc moc dobrá:-)):yes::yes::yes:

Taky dělám ptactvo v troubě:yes:

Suroviny:
roštěná hovězí, sůl, pepř mletý, hořčice dijonská, vejce, okurky sterilované, klobása, cibule, mrkev, cibule, špek, špek, sádlo, vývar masový

Přidat fotografie receptu