Smetanové Lotus řezy
Skvělý dezert, pro který potřebujete minimum surovin. Pokud máte rádi tradiční medovník, ale nehrnete se do pečení, je pro Vás tento recept skvělým řešením. Nejlépe chutná uleželý, ale věřte, že pokud ochutnáte hned, dezert už uležet nejspíš nestihne.
Suroviny pro 6 porcí
Množství surovin je určeno na misku nebo pekáček o velikosti 30x20 cm.
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 101 kJ / 1 458 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 150,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smetanu ke šlehání nalijeme do vyšší nádoby, či do robota, přidáme sáček ztužovače a vanilkového cukru, vyšleháme na vysoké otáčky dotuha.
Krok 2: Vhodnou mísu vyložíme karamelovými sušenkami a potřeme vrstvou vyšlehané smetany.
Krok 3: Vrstvení dezertu opakujeme, vrstva sušenek, vrstva ušlehané smetany.
Krok 4: Poslední vrstva bude tvořena drtí ze zbylých sušenek, kterou si uděláme v mixéru, nebo je rozdrtíme válečkem na těsto.
Krok 5: Naplněnou misku zaklopíme nebo přikryjeme folií a uložíme do lednice, kde necháme uležet alespoň do druhého dne.
Krok 6: Podáváme ke kávě či čaji. Chutí se tento rychlý dezert velmi podobá pečenému medovníku, který je ovšem mnohem pracnější.
Zveřejněno 8. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanové Lotus řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4jQ7
Moje poznámka
Smetanové Lotus řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4jQ7
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 3 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 4 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 30 minutami
Listový salát s ořechy
Limek před 54 minutami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 2 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 5 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 5 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 6 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 6 hodinami
Tématické fráze:
rezy z lotus susenek,
řezy ze sušenek lotus,
lotus řezy,
dort z lotusek,
dezert z lotusek,
řezy z lotusek,
medovnik z lotusek,
dezert z lotus sušenek,
rez z lotusek,
tiramisu z lotusek,
dezert ze sušenek lotus,
medovník ze sušenek lotus,
medovnik z lotus susenek,
řez ze sušenek lotus,
cheesecake z lotusek,
řezy lotus,
lotus dezert,
lotus řez,
rezy z lotus,
kuličky z lotusek
Suroviny:
sušenky karamelové,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
cukr vanilkový
Komentáře (15)
...a proto se smetana jen lehce ovoní vanilkovým cukrem a ani ten by tam být nemusel