Živáňská pečeně
Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 101 kJ / 4 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,16 g |
Tuky | 312,14 g |
Vláknina | 37,20 g |
Cholesterol | 445 mg |
Sodík | 5,95 g |
Sůl | 14,50 g |
Sacharidy | 217,85 g |
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na malé nudličky.
Klobásy podélně přepůlíme a nakrájíme na plátky.
Cibule nakrájíme na kolečka.
Papriku očistíme a taktéž nakrájíme. Krok 3: Pekáček potřeme olejem a naskládáme připravené brambory. Krok 4: Brambory v pekáčku posypeme nakrájenou slaninou a na ni urovnáme plátky masa. Krok 5: Na maso rozložíme nakrájené klobásy, papriku a nakonec obě cibule. Krok 6: Vše mírně podlijeme vodou, pekáček přiklopíme a nebo překryjeme alobalem. Krok 7: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě cca 185-190 °C do doby, dokud není maso měkké. V druhé polovině pečení ale pekáček odklopíme.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Živáňská pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYM0
Moje poznámka
Živáňská pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vYM0
Nejnovější recepty
Domácí libečková sůl
Přidáno před 1 hodinou
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 6 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 6 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 6 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 6 hodinami
Karamelizovaná červená cibule
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 30 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 1 hodinou
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 3 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 5 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 5 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 8 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 19 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 21 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 21 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 21 hodinami
Tématické fráze:
živáňská pečeně,
živáňská,
živanska vepřova pečeně,
živáňská pečeně recept,
živanská recept,
živáňská pečeně v alobalu,
živáňská v alobalu,
živáňská pečeně v troubě,
živanska na grilu,
živánská pečeně na plechu,
živáňská pečeně na grilu,
živáňská na plechu,
recept na živáňskou,
živáňská v alobalu na grilu,
vepřové maso živánská recept,
pravá živánská,
recept živánska,
živáňská pečeně na pekáči,
recept zivanska pecene,
živáňská pečeně z trouby
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
klobása,
slanina uzená,
brambory,
paprika čerstvá červená,
sůl,
pepř mletý,
olej
Komentáře (19)