Lečo bez zavařování
Uvařte si plný hrnec čerstvého leča, dokud je letní zelenina ještě v kondici. Kdy jindy se totiž dostanete k polním paprikám a rajčatům, která mají na rozdíl od těch zimních opravdovou vůni a chuť. Jako konzervant poslouží hořčice, tudíž není potřeba lečo zavařovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 885 kJ / 4 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 272,40 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,60 g |
Sůl | 41,00 g |
Sacharidy | 315,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata můžeme oloupat.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme do něj cibuli a papriky a orestujeme. Přikryjeme poklicí a podusíme, až pustí šťávu.
Krok 3: Přidáme rajčata a pokračujeme v dušení. Přidáme cukr a sůl a nakonec i hořčici. Dobře promícháme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.
Krok 4: Vroucí směs plníme do čistých sklenic, hrdla otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 4. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Moje poznámka
Lečo bez zavařování
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xoEB
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 6 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 7 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 9 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 9 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 9 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 9 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 10 hodinami
Tématické fráze:
lečo na zimu,
zavařujeme lečo,
recept na zeleninové lečo do sklenic,
domácí lečo zavařování,
lečo,
jak zavařit lečo,
zeleninové lečo zavařování,
zavarovani leca do sklenic,
lečo do sklenic,
zeleninové lečo bez zavařování,
zavařování leča v troubě,
leco s horcici,
jak se dela leco,
jak se zavařuje lečo,
lečo na zavaření,
recept na vyborne leco,
zavařování zeleninové lečo,
jak zamrazit lečo,
zaváření leča,
zeleninové lečo na zimu
Suroviny:
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
olej,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr krystal
Komentáře (177)
No a proč neééé
V tvém případě mohlo být některé rajče uvnitř nahnilé a nakvašené (domnívám se). Ale sám tomu moc nevěřím.