Kuřecí vývar s mrkvovými nočky
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky je sytá a hřejivá polévka, která spojuje tradiční chuť domácího kuřecího vývaru s jemnými a chutnými nočky z mrkve. Kombinace silného vývaru, který je plný chutí, s mrkvovými nočky, přináší nejen výživnou, ale i esteticky krásnou polévku.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 493 kJ / 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,03 g |
| Tuky | 8,79 g |
| Vláknina | 17,49 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 353 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 45,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí díly omyjeme a vložíme s rozpůlenou cibulí, celým česnekem a houbami do většího hrnce. Hub nedáme moc, stačí mezi prsty, nesmí přebít chuť drůbeží polévky, ale jen zvýraznit barvu a chuť.
Krok 2: Vše zalijeme asi dvěma litry vody, přidáme koření, sůl a vaříme pomalým varem asi 1,5-2 hodiny. V polovině vaření přidáme očištěnou zeleninu. Po uvaření vše scedíme, maso obereme a se zeleninou nakrájíme.
Krok 3: Polévku přivedeme k varu a mezitím připravíme nočky. Jemně nastrouhanou mrkev smícháme s krupicí, vejcem a solí. Mouku přidáváme postupně, až vznikne těstíčko podobné jako na halušky.
Krok 4: Do vařící polévky vytřeme těstíčko přes haluškovač. Po vyplavání vaříme nočky asi 1-2 minuty. .
Krok 5: Do hotové polévky přidáme zeleninu a maso, kdo chce, i houby. Polévku dochutíme a podáváme sypanou petrželkou
Zveřejněno 4. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrwg
Moje poznámka
Kuřecí vývar s mrkvovými nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lrwg
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 12 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 12 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná vláčná bábovka
mk.martinkucera před 6 minutami
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 10 minutami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 29 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 1 hodinou
Bramboračka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 13 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 14 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 14 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 14 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 14 hodinami
Suroviny:
skelet kuřecí,
křídla kuřecí,
cibule,
česnek,
celer,
mrkev,
petržel,
houby sušené,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
petrželka,
mrkev,
vejce,
krupice dětská,
mouka polohrubá,
sůl
Komentáře (5)