Suroviny
Porce: Podle velikosti filet
Postup přípravy
Krok 1: Filety musí být s kůži. Každou filetu omyjeme a osušíme. Lehce zakápneme olivovým olejem a posypeme čerstvě namletým pepřem.
Krok 2: Na jednu filetu položíme svazek propláchnutého kopru, zasypeme lžíci cukru a lžíci soli, poté zakápneme šťávou z limetky nebo jednoho citronu.
Krok 3: Přiklopíme druhou filetou, zabalíme do alobalu a dáme minimálně na 24 hodin uležet do lednice (může být i déle). Nutné je zatížit balíček něčím hodně těžkým.
Krok 4: Po uležení krájíme filetovacím nožem na velmi tenké plátky a podáváme s hořčičným dresinkem.
Krok 5: Dresink: Podle chuti smícháme majonézu, jogurt a hořčici s čerstvě nasekaným koprem, citronem a špetkou cukru. Kousky ryby namáčíme a konzumujeme nejlépe s dobrým vínem.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
Moje poznámka
Nakládaný losos s hořčičným dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YMW0
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 3 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 21 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se špenátem
Palenka před 21 minutami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 27 minutami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 59 minutami
Pečená švestková povidla
ceslo před 1 hodinou
Ovocné kůže
Lahvacek před 4 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 12 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 16 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 19 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 19 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 19 hodinami
Tématické fráze:
losos recepty od pohlreicha,
losos na vánoce,
jak připravit lososa,
losos,
jamie oliver losos,
losos recepty,
gravet laks,
dresink k lososovi,
jamie oliver recepty losos,
marinovaný losos s koprem,
syrový losos,
losos gravlax pohlreich,
dresing k lososovi,
losos recepty jamie oliver,
nakládaný syrový losos,
dresign na lososa,
nakládaný losos v kopru,
jamie oliver pečený losos,
losos jamie oliver,
losos recepty vánoce
Suroviny:
losos,
kopr,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
olej olivový,
citron,
majonéza,
jogurt,
hořčice pikantní
Komentáře (20)
a poslat bod taky
Ono je to vůbec mezinárodní jídlo: Gravlax se mu říká v Americe, Gravet laks v Norsku, Gravet lax (laks) ve Švédsku a v Dánsku, Graflax na Islandu, a Graavilohi nebo Tuoresuolainen lohi (pohřbený losos), podle středověkého způsobu přípravy, kdy ho zahrabali do písku nad hladinou přílivu.
Tento způsob je podle literatury (já to neviděl) stále používán na Islandu na přípravu Hákarl ,(zkamenělý žralok), Rakfisk (shnilá ryba) v Norsku a Surströmming (kyselý herinek) ve Švédsku. Tolik Vikipedia.
A osobní - já k němu ten dresink nemusím, ono je to dobré s baketkou jen tak.