Smažená vepřová kapsa
Velmi oblíbená kapsa ze šťavnatého vepřového masa s dozlatova osmaženou krustou, nikdy nezklame. Díky náplni z medvědího česneku, který je první jarní bylinkou, získá tato klasika lehce pikantní nádech. Snad bude uvnitř masa chutnat i vám.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 539 kJ / 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,61 g |
Tuky | 27,16 g |
Vláknina | 1,08 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 630 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 3,02 g |
Postup přípravy
V menším rendlíku rozehřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli a orestujeme ji lehce do sklovita. Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájenou šunku nebo salám a malou chvilku ještě restujeme. Krok 3: Zalijeme vajíčkem, velmi lehce osolíme (pokud je slanější salám, tak nesolíme vůbec) a za stálého míchání ho necháme srazit. Krok 4: Odstavíme a vmícháme jemně nakrájené listy medvědího česneku. Krok 5: Náplň necháme prochladnout. Pokud budeme kapsy smažit ihned, tak může být ještě trochu teplá. Krok 6: Plátky masa opatrně rozklepeme na široko a opepříme. Krok 7: Do středu navrstvíme náplň, maso přehneme a na okraji zajistíme kovovými jehlami. Krok 8: Na povrchu z obou stran lehce osolíme. Krok 9: Připravené kapsy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Krok 10: Vložíme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a pomalu smažíme z obou stran. Krok 11: Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory, kdy na ještě horké můžeme dát plátek másla.
Zveřejněno 3. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Moje poznámka
Smažená vepřová kapsa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xm3l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Řízky z pýchavky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 19 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
suneno před 1 minutou
Americké okurky
Ala17 před 1 hodinou
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 1 hodinou
Ohavečské brambory
Dycky před 1 hodinou
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 5 hodinami
Pikantní cuketová pomazánka na topinky
Zabulienka před 6 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
zdenka81 před 6 hodinami
Povidla
jana.smajclova před 7 hodinami
Suroviny:
maso vepřové z kýty,
sůl,
pepř mletý,
list medvědího česneku,
šunka,
cibule,
vejce,
olej,
sůl,
mouka hladká,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (4)