Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 950 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,40 g |
| Tuky | 16,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,85 g |
| Sodík | 582 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 23,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřová játra nakrájíme na plátky, opepříme a každý plátek z obou stran potřeme česnekem. Zhruba jeden stroužek na jeden plátek.
Krok 2: Rozprostřeme vepřovou blánu, každý plátek zabalíme a zajistíme párátky.
Krok 3: Opékáme na pánvi ne moc zprudka asi 3-4 min po každé straně, aby byla játra propečená. Sádla použijeme málo, blána se vyškvaří. Hotová játra osolíme.
Krok 4: Podáváme s chlebem nebo bramborami, ale vždy se syrovou zeleninou a hlavně tatarskou omáčkou, která jídlo velmi dobře doplní a zjemní.
Zveřejněno 13. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
Moje poznámka
Vepřová játra v bláně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bn8W
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 4 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 12 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 3 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 4 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
vepřová blána,
játra recepty,
játra pečená v bláně,
pečená játra v blaně,
pečené játra v blaně,
veprova játra pečená v blane,
blána na játrech,
vepřova jatra recepty,
maso a játra ve vepřové bláně,
játra vepřová na pepři,
maso pečené v bláně,
jatra pecene v blane,
vepřové vnitřní sadlo,
játra vepřová,
recepty z jater,
játra,
recepty jater,
opakane jatrra v blaně,
vepřové plátky se zeleninou v bláně,
veprove maso pecene v blane
Suroviny:
játra vepřová,
blána tuková vepřová,
pepř,
česnek,
sůl,
sádlo
Komentáře (13)
vosje: Ptejte se po bránici.
Pan Polreich kdysi radil ji nechat rozmrazit v lehce octové vodě. Čerstvou jen octovou vodou opláchnout, ona hezky zpevní.
Neuvěřím, dokud neokoštuju...