Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z brokolicových košťálů

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 021 kJ /
483 kcal
Bílkoviny46,00 g
Tuky3,10 g
Vláknina43,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy46,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlúbiky brokolice očistíme, narežeme na menšie kúsky a uvaríme v slanej vode. Zeleninu rozmixujeme, okoreníme a pridáme zemiaky nastrúhané na hrubé rezance. Krok 2: Varíme 10 minút. Krok 3: V mlieku rozmiešame solamyl a polievku zahustíme. Krok 4: Jednotlivé porcie posypeme kockami opečeného chleba priamo na tanieri.

Zveřejněno 9. 4. 2011

Poznámka autorky tejaja

Mnohokrát potrebujeme len ružičky brokolice, napr. na šalát, a hlúbiky vyhadzujeme, čo je škoda, dajú sa použiť takto na polievku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvjl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvjl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tonja: Ne, omlouvam se, mela jsem na mysli slupky z brambor, celeru, mrkve atd.

bofinka: Takže z brokolice ze supermarketu jste ochotná sníst ty zelené růžičky, ale košťál považujete za jedovatý? Podivné.

Tonja: Ja tez, ale musim si byt jista, ze zelenina byla z domacich vypestku.
Je vseobecne znamo, jakym zpusobem je po sklizni osetrovana ta takzvane "prumyslova", kterou obycejne kupujeme v marketech.

Košťály, zdravé listy a jiné odřezky ze zeleniny, včetně slupek z celeru, dávám do krabičky do mrazáku a jednou za čas z toho uvařím výborný zeleninový vývar. Ten pak používám jako základ do mnoha polévek.

Košťály nevyhazuju, u nás doma se dávaly králíkům, ale my je chroupeme s holkama syrové :-p:-)

Terezko, já nevyhodím z brokolice nic, i umyté lístečky vařím, tak když brokolicovou polévku, tak se vším všudy, jen kdyby byl na konci košťál dřevnatý, tak ten vyhazuju, ale až po uvaření:yes: Dokonce jsem to někde četla, že ty lístečky se mají používat, mají hodně vitamínů:yes:Pro ty, kdo to nepoužívali, je to dobrý přínos a tak ti dávám 8.bod:yes:

Terezko, hezká polévka :yes:, já koštály používala dosud spolu s další zeleninou k bramborám upéct do trouby jako přílohu k masu.

Tak teď jsem dodělala polévku hodně podobnou a je moc dobrá.

No prosím, a já je vyhazovala...:-8
+:yes:
A do mrazáku na vývar...To mě taky nenapadlo :-O:yes:

:yes: teda holky vy jste tak šikovný:yes:

Koukám, že využít se dá všechno a já jsem ty košťály vyhazovala. chocolate, dobrý nápad s tím mrazákem, zase jsem o něco chytřejší;-)

Teri - určitě to je dobré - prptože, brokolice i květák jsou skvělé - jen u nás ty košťály nikdy nezbudou, protože když tuhle zeleninu dělám, muž stojí u mě a bedlivě hlídá, až to vyříznu a pak to slupne jen tak, jak malinu...;-), takže nemám šanci vyzkoušet, ale vím, že je to dobré, takže :yes::yes::yes:

To není špatný nápad;-).
Já si košťály dávám do mrazáku a používám spolu s kořenovou zeleninou při přípravě masových vývarů.

Tématické fráze:
košťál, koštály, co je košťál, co s košťálem brokolice, menu doma polevka brokolice, polévka z koštálu, co s košťálem od brokolice, brokolice do mrazáku, co je to koštal, co jsou košťály, co obsahuje koštál z brikolice, polévka z brokolicového košťálu, košťál z borkolice, polévka z brokolice, brokolicová polévka i s košťálem, recept z kostalove zeleniny, recept košťálové zeleniny, košťál v polévce, brokolicová polévka, brokolicová polévka podle pauluse

Suroviny:
brokolice, voda, brambory, mléko, solamyl, olej, chléb, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu