Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je příprava tohoto štrúdlu rychlá a snadná, protože nevyžaduje kynutí těsta.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 092 kJ / 3 368 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 167,56 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 806 mg |
Sůl | 1,96 g |
Sacharidy | 391,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce, špetku soli, cukr, ocet a pomocí vody vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň hodinu odležet v chladu.
Krok 2: Potom rozdělíme na čtyři díly, každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými a vymačkanými jablky, přidáme nastrouhané ořechy, pocukrujeme a posypeme skořicí.
Krok 3: Pečeme na 180 °C v předehřáté troubě, až nám povrch zezlátne tj. asi 1/2 hodinky.
Zveřejněno 20. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRR8
Moje poznámka
Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wRR8
Nejnovější recepty
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 7 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 16 hodinami
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno 5. 10. 2025 21:43:45
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno 5. 10. 2025 17:40:47
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno 5. 10. 2025 17:23:22
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno 5. 10. 2025 17:06:52
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 8 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 9 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 11 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 11 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 12 hodinami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 12 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
76alena před 12 hodinami
Rychlá buchta s povidly
rubihorn před 13 hodinami
Pomazánka z uzeného sýra a žervé
Kajkajak před 13 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin s octem,
těsto na závin s octem,
nekynuty jablecny zavin,
nekynutý závin,
jablečný štrůdl s octem,
závin s octem,
jablečný zavin,
jablkový závin nekynutý,
jablečný štrúdl,
štrúdl s octem,
těsto na štrúdl s octem,
jablečny zavin recept,
jablečný závin nekynutý,
tažený závin recept úžasný,
tažený závin recept úžasný,
jablecny zavin-strudl,
nekynutý jablkový závin,
štrůdl nebo štrúdl,
recept na jablečný štrůdl,
těsto na slaný štrůdl nekynuté
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
vejce,
cukr,
ocet,
voda,
sůl,
strouhanka,
jablko,
ořechy,
skořice,
cukr
Komentáře (14)
Používám sekané ořechy
Před pečením jsem zkoušel mašlovat žloutkem, vejcem, mlékem, vodou... a vliv to má pouze na barvu produktu, která se stejně u nás ztratí pod sněhobílým cukrovým popraškem