Houbová omáčka z praváků
Hřib pravý patří k nejchutnějším a nejhodnotnějším houbám našich lesů, proto jej vybíráme do pokrmů, ve kterých jeho jemná chuť nejlépe vynikne. Výborný je v této smetanové omáčce, ke které přidáme jen několik plátků knedlíků a kousek vařeného hovězího masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 556 kJ / 611 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,71 g |
Tuky | 32,72 g |
Vláknina | 5,32 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 208 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 55,92 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka z praváků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnR0
Moje poznámka
Houbová omáčka z praváků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnR0
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 15 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 15 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 16 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z pravých hřibů,
omáčka z hřibů,
houbová omáčka z mražených hub,
houbová omáčka z pravých hřibů,
houbová omáčka z hřibů,
houbová omáčka z pravých hříbků,
houbová omáčka,
houbová omáčka z hříbků,
houbová omáčka z hříbků,
hřib pravák,
omacka z pravych hribku,
houbová omáčka recept,
mražení hub,
omáčka ze sušených hřibů,
pravák,
pravá houbovka,
omáčka z hříbků,
recepty z pravých hřibů,
hřibová máčka,
omáčka z mražených hub
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
sádlo,
smetana sladká,
mléko,
mouka hladká,
vývar houbový,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený
Komentáře (15)
Já jen dělám půl na půl, z hlívy podušené na másle a kmíně a doma sušených houbách na močených ve vodě ze kterých použiji nálev.
Dávám bodík
Máme raději kyselejší, tak jsem dala zakysanku, k majdě nokové knedlíky podle receptu mojí babičky a pečené vepřové. Nemělo to chybu, ještě že zrovna rostou dubáci