Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské těsto na pizzu 1

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 688 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny43,43 g
Tuky7,52 g
Vláknina11,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy273,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek. Krok 2: Pak dodáme zbytek mouky, sůl a olej a v tomto okamžiku zapojíme do práce nějakého domácího "Bivoje" nebo elektrický robot, protože těsto se musí 15 minut v kuse míchat. Tímto postupem se uvolní lepek z mouky a těsto se stane plastickým. Krok 3: Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a lehce zpracováváme, možná budete muset trošičku mouky ještě přidat, jde o to, aby se těsto nelepilo. Krok 4: Z těsta vytvoříme kouli (pokud budeme dělat dvě kulaté placky, těsto rozdělíme na poloviny a pracujeme s každou půlkou zvlášť), dáme do přiměřeně velké uzavíratelné misky (nakyne) a vložíme do chladničky. Krok 5: Druhý den těsto vyndáme z chladna 4 hodiny před tím, než chceme pizzu podávat. Připravíme si sugo a náplň. Krok 6: Po třech hodinách by už těsto mělo mít pokojovou teplotu, takže si předehřejeme troubu na 220 - 250°C, těsto natenko rozválíme (jde to opravdu snadno, těsto je jako plastelína a jde rozválet velice dobře. Kdyby se přesto vracelo jako guma, počkáme 10 minut a zkusíme to znovu), přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme sugem, obložíme a upečeme.

Zveřejněno 30. 11. 2014

Poznámka autorky zizala

Mouka: Nejdůležitější složka. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší. Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza.

Droždí: Droždí se používá proti českým zvyklostem až směšně malé množství, přesto mohu potvrdit, že to funguje. Lepší je droždí čerstvé a i recept počítá s čerstvým droždím. Pizza s menším množstvím droždí je totiž lehčeji stravitelná.

Děkuji za recept své kamarádce, žijící v Itálii :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské těsto na pizzu 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqY1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské těsto na pizzu 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqY1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

lidusa: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu. Mám radost :-K

Těsto na pizzu jsem vyzkoušela a je vynikající. :yes: Trochu jsem se bála toho maličkého množství droždí, ale těsto nakynulo dostatečně. Nechala jsem kynout v lednici celou noc, postupně odebírám těsto a zpracovávám. Vydrží v lednici několik dní. Ze zbytku těsta jsem upekla i vynikající křupavé slané tyčky k vínečku. Jen jsem vyválela slabé válečky, posolila hrubou solí a upekla...;-)

Také zajímavý recept, určitě dobrá večeře:-p+:yes:

Take nechavam testo na pizzu kynout pres noc, mam ho myslim vlozeno i zde, jen tedy nevazim a davam vse vicemene od oka:-8.
Kynuti v lednici mam u pizza testa moc rada, davam do mikrotenu, v chladu vydrzi v pohode i tri dny a rychla a chutna vecere je na stole..
Sugo, prosciutto, mozzarella, rukola-libi se mi a prekombinovane mi to urcite neprijde.
Myslim si, ze tak pekny a podrobny recept je pri ceske oblibe teto italske pochoutky jen a jen prinosem.

casino: :-8:-)) K množství náplně nemám nic na svou obhajobu, nekombinovat mnoho chutí jsem měla na mysli:yes:. Ovšem recept není na pizzu jako takovou, ale na TĚSTO.

zizala:
"Jedno pravidlo - méně bývá více ;-) "
Myslíte pravděpodobně počet ingrediencí a ne jejich množství, protože vidět tu oblohu vaše kamarádka, tak ji asi porazí:-D Leda..., leda je to Češka, protože taková qanta dokážeme dát na pizzu jenom my... a snad ještě Američané:-/

zizala: Díky;-)

tejaja: To, co je časově lepší, chutnají stejně. Náplně by mohlo být méně na množství, ale já na domácí pizzu dávám náplně víc :-8 Je to na každém ;-)

zizala: aha, super, a je rozdiel v chuti alebo je lepšie použiť to, čo je pre mňa momentálne výhodnejšie?

tejaja: Oba recepty jsou od kamarádky :-);-) Liší se postupem. To první je pro mne, jakožto pracující, výhodné - večer dám těsto do lednice, odpoledne vyjmu, než se vzpamatuje, připravím sugo a náplň. Druhé těsto je fajn v tom, že se mu věnuješ po časových intervalech jen chvilku, mezitím uděláš plno jiné práce :-)) Je ideální na víkend.

Jaruš, tak ktorý recept je od kamarátky a ktorý je lepší? Líšia sa máličko...Tá pizza má byť až tak veľmi obložená? Takú som nevidela, ani v Taliansku, zdá sa mi to veľa...;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/40958-italske-test...

spagetka: Upraveno.

zizala: Dobře, ale doplň si tedy do surovin i sugo (myslím, že mnozí nebudou vědět, co tím myslíš) a asi bys mohla popsat i svou oblíbenou náplň. Podle fotky asi rajčata, olivy?
Nezlob se, ale z fota fakt není jasné, co tím myslíš.

spagetka: Vypadá stejně jako normální těsto na pizzu. Skvělé vlastnosti nejsou vidět na první pohled. Ale až budu péct příště, můžu vyfotit i těsto :-/

Tématické fráze:
těsto na italskou pizzu, sugo na pizzu, tésto na pizu, sugo na pizzu recept, těsto na pravou italskou pizzu, těsto na pizzu od itala, testo na pizzu recept, recept na italskou pizzu, italský recept na pizzu, testo na 1 pizzu, recept těsto na pizu, italské sugo recept, italské sugo, italská pizza recept, skvele testo na pizzu, těsto na pizu recept, recept na těsto na italskou pizzu, těsto na italskou pizzu recept, recept na 1 pizzu, těsto na pizu nej

Suroviny:
mouka na pizzu, mouka hladká, voda, droždí čerstvé, olej, sůl, sugo, rajče, rukola, sýr mozzarella,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu