Katův šleh po mém
Katův šleh neboli "kaťák" je tradiční pikantní pokrm z restovaného masa a zeleniny. Nejčastěji ho připravujeme z vepřového masa, ale výborný je i z kuřecího. Podáváme s bramboráčky, hranolky nebo rýží.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 676 kJ / 640 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,36 g |
| Tuky | 47,52 g |
| Vláknina | 7,66 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 930 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 46,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky a přesuneme do misky. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci škrobu, zakápneme worcesterovou omáčkou a vše spolu dobře promícháme. Necháme hodinku uležet v lednici.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme a umyjeme. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky. Okurky nakrájíme na kousky, papriku na proužky a feferonku nasekáme. Vše spolu restujeme na 2 lžících oleje asi 3-5 minut.
Krok 3: Poté přidáme kečup nebo rajčatový protlak a hořčici. Promícháme a zředíme vývarem nebo vodou do požadované hustoty.
Krok 4: Na jiné pánvi na 2 lžících oleje zprudka orestujeme maso. Kuřecí maso asi 3-5 minut, vepřové asi 8-10 minut. Orestované maso přesuneme do pánve s omáčkou a společně prohřejeme. Dochutíme solí nebo pepřem.
Krok 5: Podáváme s bramboráčky, hranolky, nebo rýží.
Zveřejněno 25. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Katův šleh po mém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zqP
Moje poznámka
Katův šleh po mém
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zqP
Nejnovější recepty
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 11 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 15 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 25 minutami
Kuřecí čína
mcmiruska před 41 minutami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 1 hodinou
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
kimlo před 1 hodinou
Tvarohové lívance
boomgo před 2 hodinami
Francouzské brambory s mletým masem
Libotovska před 3 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 16 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 16 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
paprika,
okurky sterilované,
kečup sladký,
hořčice dijonská,
feferonka,
škrob kukuřičný,
omáčka worcesterová,
sůl,
pepř mletý,
olej,
vývar masový
Komentáře (18)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0