Silvestrovský guláš
Guláš ze dvou druhů masa, který můžete připrat jak na silvestrovské veselí, tak i na další příležitosti. Restované maso pořádně okořeníme a podlijeme černým pivem, které dodá guláši chuť. Ten také ozvláštní kyselé okurky a nakládané cibulky.
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli do tmavší barvy, přidáme nakrájené hovězí maso a za stálého míchání restujeme.
Krok 2: Přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, posypeme mletou paprikou a za stálého míchání krátce orestujeme. Zalijeme pivem a odkryté vaříme na mírném ohni asi 20 minut.
Krok 3: Pak přidáme rajčatový protlak, majoránku, prolisovaný česnek, chilli a promícháme. Přidáme vývar podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme nakrájenou papriku, nakrájené okurky a najemno rozdrobený chleba. Promícháme a necháme chleba rozvařit. Podle potřeby dochutíme solí a přidáme nakládané cibulky.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Moje poznámka
Silvestrovský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o22m3
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 8 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Meruňkový koláč
Evellinka před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 4 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 4 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 10 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 11 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
plec vepřová,
roštěnec hovězí,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek,
chilli,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pivo černé,
vývar hovězí,
paprika čerstvá červená,
okurky sterilované,
cibulky sterilované,
chléb
Komentáře (8)
No, stejně jako radekhk: majoránku dávám až na závěr, aby se její chuť teplem nesnížila
...a protlak? Ten dávám i na zahuštění
Nenutím ho nikomu a každý ať si dělá po svém.