Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 058 kJ / 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,84 g |
Tuky | 15,81 g |
Vláknina | 19,94 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 448 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 32,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.
Krok 2: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zatáhnout.
Krok 3: Přidáme protlak, hořčici, worchester a lehce podlijeme vodou. Necháme pod pokličkou dusit do měkka.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme odložené žampiony, okurky nakrájené na tenké proužky, červené víno a necháme lehce projít varem.
Krok 5: Nakonec přidáme smetanu a případně dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Podáváme například s rýží.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Moje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 5 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 17 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 22 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 1 hodinou
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 1 hodinou
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 3 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 4 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 6 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 14 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 16 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 17 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 17 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
žampióny,
česnek,
cibule,
okurky sterilované,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
víno červené,
smetana zakysaná,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (3)