Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 021 kJ / 1 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,88 g |
| Tuky | 25,83 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 291 mg |
| Sodík | 533 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 194,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 pláty položíme na plech, trochu mlieka dáme variť spolu s cukrom, vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlaté klasy a žĺtok, vylejeme to do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Vychladnuté vyšľaháme s Herou (Heru vyšľaháme s vanilkovým cukrom a po troškách pridávame krém). Navrstvíme na medové pláty.
Krok 2: Mlieko zmiešame so šľahačkami v prášku a dôkladne šľaháme 3 minúty, kým nie je hustá. Šľahačku natrieme na vychladnutý krém.
Krok 3: Zakryjeme zvyšnými dvoma plátmi.
Krok 4: Nad parou rozpustíme čokoládu na varenie a Ceru. Čokoládovou polevou polejeme medové pláty a necháme stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
Zveřejněno 24. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémeš z medových plátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g55j
Moje poznámka
Krémeš z medových plátů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g55j
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
kremes,
kremeše z medového těsta,
kremeš řezy,
recept na medove platy,
medové pláty,
kreméš z medového těsta,
medový zákusek,
řezy kremeše,
řezy kremeš,
kremeš recept,
kremeše,
kremež,
medove platy recept,
zákusek kremeš,
medové zákusky,
recepty kremes,
recept na kremeš,
kremeš na plech,
medové pláty recepty,
kremeš bez pečení
Suroviny:
pláty medové,
mléko,
zlatý klas,
cukr,
cukr vanilkový,
žloutek,
tuk hera,
šlehačka v prášku,
mléko,
čokoláda na vaření,
tuk
Komentáře (44)
Mám recept na medové pláty takýto : 30 dag hladkej múky, 10 dag cukru, 1,5 lyžice rumu, 1 vajce, l žĺtok, 1 lyžica medu, 1,5 lyžičky sódy bikarbóny, 5 dag strúhaného masla . Zmiesiť, vyvaľkať na 2 pláty a upiecť.
Výbušná, určite nemáš recept od mamky - také rezy asi ako Marlenka, ocot, sóda do cesta...už staré mamy to piekli - asi 4 pláty medzitým vanilkový krém - kaša a maslo...
Povedala by som, že záleží na tých plátoch. Tie, čo som kúpola po mede aj chutia aj voňajú. A držia tvar.
Stratená dôvera sa ťažko obnoví. Prečo podceňuješ ľudí? Alebo tamtie fotky na ostatných weboch sú fakt od Teba?
Teším sa na Tvoje ďalšie recepty.
Zrejme tiktak podá vysvetlenie.