Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor bude skvělým obědem nebo slavnostní večeří.
Postup přípravy
Nasekáme česnek a šalotku nadrobno. Nakrájíme špek na kostičky.
Dáme vařit vodu na fazolky. Krok 4: Rozmixujeme všechny suroviny na omáčku kromě másla, tymiánu a soli. Dáme do rendlíku, přivedeme k varu a na mírné teplotě pomalu vaříme do potřebné hustoty. Přidáme výpek z masa, tymián, dochutíme solí a vmícháme plátek studeného másla. Krok 5: Do pánve po mase dáme špek, olej a orestujeme šalotku a česnek. Současně na sítku propláchneme fazolky, vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Scedíme, přidáme ke špeku a polijeme 1 lžící omáčky Tamari. Promícháme a necháme tekutinu odpařit. Krok 6: Panenku nakrájíme na 2 cm široké plátky, poklademe na talíře, přidáme fazolky, omáčku. Krok 7: Jako příloha se hodí opečené nebo jinak upravené brambory.
Zveřejněno 23. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8wAP
Moje poznámka
Vepřová panenka s višňovou omáčkou a fazolkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8wAP
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
olej olivový,
pepř černý,
fazolky mražené,
špek,
olej,
cibule šalotka,
česnek,
omáčka sojová,
kompot,
zázvor čerstvý,
víno červené,
med,
pepř,
sůl,
tymián,
máslo
Komentáře (3)