Kapustičkové srdce

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 70 minut 4-6 porcí Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

1 vepřové srdce
1 větší cibule
3 velké stroužky česneku
100 g anglické slaniny (může být jiná)
cca 20 ks růžičkové kapusty
sádlo
olej
4 velké lžíce smetany na zjemnění
1 lžíce petrželky
1 lžička majoránky
štipec bílého pepře
vývar (může být masox nebo jen voda)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Srdce si nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a kapustičky na čtvrtinky a necháme je zatím stranou.

  2. Do hrnce si dáme plátek sádla a přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, na ní orestujeme cibuli, potom přidáme připravené srdíčko, zprudka ho osmažíme, přikryjeme a necháme chvíli dusit ve vlastní šťávě, než se začne připalovat, zalijeme vývarem tak, aby bylo srdíčko ponořené, přidáme pepř, osolíme a dusíme dál.

  3. Zatím si orestujeme v pánvi na malém množství oleje nakrájené kapustičky které chvilku přikryjeme, aby se mírně produsily.

  4. Když máme srdíčko téměř měkké, přidáme majoránku, česnek, orestované kapustičky, je-li třeba přidáme vývar a dosolíme.

  5. Nakonec jen zahustíme smetanou s rozšlehanou moukou-můžeme přidat trochu vody či vývaru, aby se dobře šlehalo, necháme provařit, přidáme nadrobno nasekanou petrželku a máme hotovo.

Poznámka

V mrazáku srdíčko, na komodě síťka kapustiček, tak co z toho může vzniknout-třeba takové dobré jídlo! Jako přílohu jsem dávala těstoviny Gnocchi, ale dobrá by byla i rýže, brambory....Vyzkoušejte!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kapustičkové srdce

Tématické fráze: kapustičkové karbanátky recepty na kapustičkové karbanátky kapustičkové rizoto recept kapustičkové placičky kapustičkové karbenátky orestované kapustičky kapustičkové karbanátky recept recept na kapustičkove placičky kapustičkové karbanátky bez masa hovězí srdce-recepty vepřové srdce recepty plevka z ružičkové kapusty