Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,73 g |
Tuky | 23,38 g |
Vláknina | 43,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 54,59 g |
Postup přípravy
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Moje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 2 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 4 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 10 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 23 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 32 minutami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 33 minutami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 1 hodinou
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 1 hodinou
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 2 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 2 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 3 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 4 hodinami
Domácí sušená rajčata TOP
petrjkt před 4 hodinami
Švestkové knedlíky (z tvaroho-brambor.těsta)
Palenka před 5 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
celer,
česnek,
rajče cherry,
cuketa,
olej olivový,
fazolky zelené,
fazole,
sůl,
koření provensálské,
vývar masový,
petrželka zelená
Komentáře (3)
Hvězdičky letí.