Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,73 g |
Tuky | 23,38 g |
Vláknina | 43,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 54,59 g |
Postup přípravy
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Moje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 40 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 1 hodinou
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 1 hodinou
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 1 hodinou
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 2 hodinami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 3 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 3 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
celer,
česnek,
rajče cherry,
cuketa,
olej olivový,
fazolky zelené,
fazole,
sůl,
koření provensálské,
vývar masový,
petrželka zelená
Komentáře (3)
Hvězdičky letí.