Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Sytá hustá polévka nás přenese do kraje vonícího levandulí. Chuť si sami upravíme podle druhu přidaného oblíbeného koření. Brambory a fazole nás dokonale zasytí tak, že na další jídlo ani nepomyslíme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 369 kJ / 566 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,73 g |
Tuky | 23,38 g |
Vláknina | 43,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 542 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 54,59 g |
Postup přípravy
a necháme rozvonět za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme brambory a všechnu ostatní zeleninu, propláchnuté a okapané fazolky a přivedeme k varu. Osolíme, snížíme teplotu a zvolna povaříme 15-20 minut doměkka. Krok 4: Fazole slijeme, na cedníku propláchneme a necháme okapat. Přidáme je, až když je zelenina měkká a necháme jen minutu přejít varem. Nakonec můžeme přidat čerstvou petrželku.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Moje poznámka
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk1j6
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 9 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 11 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 3 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 4 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 4 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 6 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 7 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 7 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 7 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 7 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 8 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 8 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
cibule,
celer,
česnek,
rajče cherry,
cuketa,
olej olivový,
fazolky zelené,
fazole,
sůl,
koření provensálské,
vývar masový,
petrželka zelená
Komentáře (3)
Hvězdičky letí.