Podmáslový řízek
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité okořenění pak umocní finální chuťový zážitek na talíři.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 832 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,25 g |
Tuky | 25,14 g |
Vláknina | 1,71 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 19,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Podmáslí prošleháme s rozetřeným česnekem, hořčicí a drobně krájenými lístky šalvěje. Potřeme jím lehce naklepané řízky, zbytek pak na plátky masa nalijeme a uložíme přes noc marinovat do lednice.
Krok 2: V den přípravy maso z marinády vyndáme, necháme dobře okapat, osolíme je, opepříme a lehce poprášíme moukou.
Krok 3: Smočíme je v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozehřátém sádle usmažíme dozlatova.
Krok 4: Podáváme s brambory nebo salátem a kouskem citronu.
Zveřejněno 3. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
Moje poznámka
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 25 minutami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 11 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 15 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 19 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 28 minutami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 30 minutami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 9 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 13 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 13 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 15 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 15 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 16 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 16 hodinami
Tématické fráze:
podmáslové řízky,
veprove rizky v podmasli,
jak naklepat rizky,
podmáslový kuřecí řízek,
recepty s podmáslím,
šlehaný řízek,
vepřové na podmáslí,
řízky v podmásli,
řízky s podmáslím recepty,
kuřecí řízky v s podmaslim,
řízky v recepty s podmaslim,
recept řízky v s podmáslím,
maso v podmáslím,
co se zbytky řízků,
co se zbytku řízky,
podmásový řízky,
podmáslový kuřecí,
podmáslový kuřecí řízek recept,
řizek recept,
podmáslové kuřecí řízky
Suroviny:
řízek vepřový,
podmáslí,
česnek,
šalvěj,
hořčice dijonská,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
sádlo
Komentáře (10)
A ten od Cat je fešák