Postup přípravy
Zveřejněno 27. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražené fazolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojNN
Moje poznámka
Mražené fazolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojNN
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 11 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 11 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 11 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 17 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 1 hodinou
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 6 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 7 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 9 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 10 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 10 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 10 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 10 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Houska68 před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak zamrazit fazolove lusky,
zamrazení fazolek,
zmrazování fazolek,
mrazene zelene fazolky,
jak zamrazit zelené fazolky,
mrazení fazolek,
jak zamrazit fazolky,
fazolove lusky mrazeni,
mražení zelených fazolek,
zmrazování zelených fazolek,
zelené fazolky mražení,
zelené fazolky mražené,
mrazení fazolových lusků,
jak zmrazit zelené fazolky,
jak mrazit fazolky,
mrazene zelene fazolky recept,
zamrazovani fazolek,
zamrazovani fazolek,
mražené zelené fazolky recepty,
jak mrazit zelené fazolky
Suroviny:
lusky fazolové,
voda,
Komentáře (21)
Citujem:"Niektoré ovocie a zeleninu treba pred mrazením blanšírovať (ponoriť na krátky čas do vriacej vody), aby sa inaktivovali enzýmy a kvasinky, ktoré by spôsobovali skazu potravín aj v mrazničke. Pri blanšírovaní sa môže stratiť časť vitamínu C (15 až 20 %). Preto sa ovocie a zelenina zmrazujú v stave svojej „vrcholnej kondície“ hneď po zbere, a tak sa stáva, že obsah živín v nich je dokonca vyšší ako v podobných „čerstvých“ produktoch."
Ale nemusíš mne ani odborníkom veriť, je to na tebe...
Klariska: