Tatranské kotlety
Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa pokladené anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem a smetanou a nakonec pokryté vrstvou strouhaného sýra budou po upečení křehké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 226 kJ / 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,70 g |
Tuky | 34,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 172 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky a lžíci leča.
Krok 3: Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme do změknutí masa, zhruba 60 minut.
Krok 4: Můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Moje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kotlety,
recept na kotlety,
recepty kotlety,
tatranský plátek,
kotleta recept,
recepty s kotlety,
tatranský řízek,
tatranský vepřový plátek,
recept kotlety,
luxusní kotlety,
kotlety recept,
kotleta recepty,
tatranska krkovicka,
tatranske platky,
tatranská vepřová kotleta,
tatranské maso,
recepty s kotletama,
tatranská krkovice,
kotlety,
tatranský vepřový kotlet
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
šunka,
lečo,
sýr strouhaný,
smetana,
sůl,
pepř
Komentáře (33)