Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Vepřový flamendr je jednoduché, rychlé a nenáročné jídlo, které bude chutnat nejen pamětníkům. Díky rychlé přípravě se hodí jak na oběd, tak ale i na večeři. Vhodná je bramborová příloha, kterou každý zvolí podle své chuti. U mnohých to budou malé bramboráčky.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 290 kJ / 1 025 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,85 g |
Tuky | 45,24 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 207 mg |
Sodík | 1,25 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a lehce osolíme. Krok 2: Do velké rozpálené pánve dáme 1 lžíci tuku, maso prudce orestujeme dozlatova a odsuneme stranou ke kraji. Krok 3: Snížíme stupeň tepla, do pánve přidáme ještě tuk a orestujeme uprostřed pánve dozlatova i cibuli. Krok 4: Přidáme worcester, kečup, promícháme a přidáme papriku i feferonku a žampiony. Dle chuti dosolíme nebo opepříme. Krok 5: Podáváme s opečenými klínky brambor, kroketami nebo s bramboráčky.
Zveřejněno 20. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Moje poznámka
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY26j
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 14 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 17 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 32 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 45 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
škrob bramborový,
sádlo,
cibule,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
feferonka,
kapie sterilovaná,
žampióny
Komentáře (3)