Hrbaté maso
Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 202 kJ / 1 243 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,86 g |
| Tuky | 41,42 g |
| Vláknina | 8,60 g |
| Cholesterol | 663 mg |
| Sodík | 3,39 g |
| Sůl | 8,13 g |
| Sacharidy | 129,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč.
Krok 2: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky, na to nalijeme 2 dl mléka, přidáme 2 vajíčka a promícháme.
Krok 3: Na oleji dosklovata orestujeme nakrájenou cibuli, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájenou šunku a podusíme.
Krok 4: Pak směs přidáme k navlhčeným rohlíkům s vejci a mírně vše osolíme. Doplníme zelenou petrželku, promícháme a rozprostřeme na maso v pekáčku.
Krok 5: Zalijeme malým množstvím vody, zakryjeme alobalem a pečeme přibližně 40 minut. Pak alobal odstraníme, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ještě chvilku do zrůžovění.
Zveřejněno 21. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Moje poznámka
Hrbaté maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmxm
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 1 minutou
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 17 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 20 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 23 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 26 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit k obědu,
co vařit v neděli,
co v neděli k obědu,
co uvařit v neděli,
co vařit k obědu,
co uvařit v neděli k obědu,
[email protected],
vydavatelství sova,
co mám zítra vařit,
co mám vařit,
co uvarit na nedeli,
co varit,
co dobrého k obědu,
co k obědu bez masa,
co vařit k obedu recepty,
nevím co vařit,
co vařit k obědu z veproveho masa,
co vařit o vánocích,
co k obědu,
recepty-sova
Suroviny:
krkovice vepřová,
sádlo,
olej,
žampióny,
cibule,
šunka,
rohlík,
mléko,
vejce,
sýr tvrdý,
petrželka zelená
Komentáře (201)
Pokud alobalem jen zakryješ pekáč a nepřijde do přímého kontaktu s jídlem, riziko uvolňování hliníku je minimální. V tomto případě se neuvolňuje do potraviny a není důvod se obávat karcinogenity.
Jediné, na co si dát pozor, je vysoká teplota – pokud se alobal dostane do přímého kontaktu s topným tělesem trouby, může se přehřát a poškodit nebo uvolňovat toxické látky (například pokud je potažený plastovou vrstvou). Jinak jeho použití jako krycí vrstva na pekáč je bezpečné. 😎
P.S. Alobal je téměř čistý hliník (ca. 99,9%), běžná hlína na zahradě či poli je z větší části kysličník hlinitý. Kdo tvrdí, že nikdy se mu do těla nedostalo zrnko hlíny (např. ze zeleniny), nemluví pravdu. Takže každý z nás trochu toho hliníku stejně konzumuje, a to více než z alobalu.