Marcipánová hmota - varna
Tato potahovací hmota na dorty je jednoduchou a dostupnou náhradou marcipánu. Stačí pár základních surovin a mandlová tresť. Výsledkem je pružná hmota, která skvěle drží tvar, takže s ní snadno ozdobíte dort jako profík.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 818 kJ / 3 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,74 g |
Tuky | 60,40 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 179 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 610,06 g |
Postup přípravy
Prosátý cukr a tresť zapracujeme to těsta, tak aby vznikla hladká hmota. Krok 4: Vzniklou hmotu barvíme potravinářskými barvami. Pokud používáme práškové, rozmícháme je v kapce vody a pak přidáme do hmoty. Krok 5: Při potahování dortu si připravíme 2 kusy potravinářské folie, hmotu mezi ně vložíme a vyválíme. Poté odstraníme horní fólii a na dolní fólii vyválený plát přeneseme na dort. Tak zabráníme potrhání hmoty při přenášení.
Zveřejněno 16. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Moje poznámka
Marcipánová hmota - varna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxQ5
Nejnovější recepty
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 3 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 3 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 4 hodinami
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 2 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 2 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 4 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 4 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 5 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 5 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 6 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 7 hodinami
Tématické fráze:
marcipánové figurky prodej,
jak pracovat s marcipánem,
recept na marcipánovou hmotu,
potahová hmota varna,
potahovací hmota ze sušeného mléka,
mandlová hmota,
výroba marcipánu recept,
recept na vyrobu potahovaneho marcipanu,
kde koupit marcipánovou hmotu,
marcipánové figurky domácí výroba,
marcipánové figurky recept,
nejlepší potahovací hmota,
marcipánové figurky na dort koupit,
marcipánová hmota na dorty,
marcipanova potahovací hmota na dorty recept,
recept na marcipánovou potahovací a modelovací hmotu,
výroba mandlové hmoty,
kde koupit marcipán,
marcipanova hmota na dort,
nahrazka marcipanu
Suroviny:
cukr moučkový,
mouka hladká,
voda,
máslo,
tresť mandlová sladká
Komentáře (134)
No, na rozdíl od pravého másla v surovinách se zde jedná o nepravý marcipán, že
anush:
S vaším dotazem to souvisí pouze okrajově, ale třeba někdy dostanete chuť na PRAVÝ marcipán a dort podle odkazu je opravdová špica
https://www.labuznik.cz/recept/svatovintirsky-dort...
Anna