Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem rychleji než klasickou verzi. Na dokončení nesmí chybět strouhaný parmazán.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 289 kJ / 1 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,18 g |
| Tuky | 27,98 g |
| Vláknina | 105,82 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,48 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 143,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev a petržel nastrouháme. Řapíkatý celer, česnek a cibuli nakrájíme najemno.
Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a zeleninu orestujeme. Přidáme kousky rajčat i se šťávou, červenou čočku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme cca 20 minut.
Krok 3: Omáčku dochutíme solí, oreganem a čerstvě mletým pepřem.
Krok 4: Podáváme s těstovinami a posypeme strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 15. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7nM
Moje poznámka
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k7nM
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 10 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 11 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 22 hodinami
Dršťková svačinová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo - kuřecí placičky
Sahula před 55 minutami
Vepřová játra dušená
Sahula před 59 minutami
Vepřová játra - luxusní
Sahula před 59 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
karlos.86 před 1 hodinou
Sladkokyselá vepřová játra
Sahula před 1 hodinou
Sladkokyselé vepřové maso
Sahula před 1 hodinou
Perníčky - měkké bez čekání
Dycky před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s kapustou
hippmann před 2 hodinami
Jablkové kostky s pudinkem
jalamo před 2 hodinami
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 4 hodinami
Suroviny:
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
česnek,
čočka červená,
rajče ve vlastní šťávě,
vývar zeleninový,
koření oregáno sušené,
pepř mletý,
sůl,
olej olivový
Komentáře (9)