Jahodové šílené řezy
Velmi nenáročný na přípravu, avšak chuťově vynikající a vzhledem působivý je tento jahodový řez. Vespod moučníku je nadýchaný kakaový piškot, který doplňuje marmeláda a lahodný krém připravený netradičně z kyšky, pomazánkových másel a zakysané smetany.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 862 kJ / 2 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,52 g |
| Tuky | 125,60 g |
| Vláknina | 13,30 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 661 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 342,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh a v další míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku, kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
Krok 2: Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, asi 25 minut na 190 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 3: Mezitím připravíme krém. Vyšleháme kyšku, pomazánková másla, kysanou smetanu a cukr. V rendlíku ohřejeme vodu a v ní rozpustíme želatinu, kterou pak vmícháme do připravené směsi.
Krok 4: Potom vychladlé upečené těsto potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe jahodami. Zalijeme krémem a necháme uležet, nejlépe přes noc.
Zveřejněno 30. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové šílené řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MA03
Moje poznámka
Jahodové šílené řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MA03
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 21 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 27 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 5 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 8 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 8 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 9 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 9 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 9 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 9 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
jahodove řezy,
co udělat z jahod,
jahodové řezy recepty,
jahodové řezy s mascarpone,
rezy s kremem z jahody,
krém z pomazánkového másla a kysané smetany,
co udělat z s jahodami recepty,
krém z pomazánkového másla a kysaný smetany,
řezy s krémem a s jahodami,
vynikající jahodové řezy,
jahodové řezy top recepty,
řezy se zakysanou smetanou,
jahodove rezy s maskarpone a slehackou recept,
jahodová pěna z kysané smetany,
jahodove rezy z pomazánkového másla,
rezy s jahodami a mascarpone,
zelatinove rezy,
jahodové řezy z kysané smetany,
rezy s jahodami,
krém z kyšky
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
kyška,
smetana zakysaná,
pomazánkové máslo,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
voda,
jahody,
marmeláda
Komentáře (7)