Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své chutnosti s těmi játrovými.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 757 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,48 g |
Tuky | 27,20 g |
Vláknina | 26,39 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 161,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné krůtí díly dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme koření v čajovém vajíčku, sůl a přivedeme k varu. Sesbíráme případnou pěnu a na snížené teplotě necháme táhnout (po 20 minutách vyndáme křídla, ta třeba upečeme s nádivkou) a dál táhneme cca 1 hodinu, přidáme česnek a očištěnou zeleninu. Vaříme do změknutí zeleniny a zatím připravíme knedlíčky.
Krok 2: Na pánvi na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit. Když se začne přichytávat ke dnu, vařečkou odlupujeme přichycené droždí ode dna, než začne trochu hnědnout.
Krok 3: Když je droždí opečené, odstavíme pánev a necháme mírně zchladnout. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, postupně přidáváme strouhanku a uhněteme kompaktní hmotu. Vytvarujeme malé knedlíčky velikosti hracích hliněných kuliček.
Krok 4: Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme, maso z krků obereme do polévky. Vývar přivedeme opět k varu a zavaříme do vývaru knedlíčky, hotové se zvětší a vyplavou na povrch.
Krok 5: Polévku dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme nasekaný libeček nebo petrželku.
Zveřejněno 25. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOPn
Moje poznámka
Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOPn
Nejnovější recepty
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 3 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno před 12 hodinami
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Rychlé třešňové řezy v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Losos na másle s česnekem, špenátem a houbami ve smetanové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Salát s jahodami
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Grilované krevety
Fitulka před 21 minutami
Smažený sýr "bez smažení"
Fitulka před 25 minutami
Masové koule na žampionech
Fitulka před 35 minutami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Standby před 1 hodinou
Žampiónová polévka
Janysekm před 2 hodinami
Jednoduché langoše
PetrZappa před 3 hodinami
Květákové placičky
TondaJ před 3 hodinami
Bílkový chlebíček
stefi.f47 před 4 hodinami
Sýrové smaženky – socialistické
Kajkajak před 10 hodinami
Pravá jihočeská kulajda
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
koření nové koření,
pepř černý,
česnek,
mrkev,
petržel,
celer,
droždí,
cibule,
vejce,
strouhanka,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
libeček
Komentáře (13)
Vážené kvasnice jsem už hodně dlouho neviděla,bývaly moc dobré