Skořicové šneky s krémovou polevou
Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým skořicovým máslem ukrajujete kolečka, která po upečení ještě doplníte lahodným krémem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 299 kJ / 7 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 232,06 g |
| Tuky | 249,28 g |
| Vláknina | 39,95 g |
| Cholesterol | 954 mg |
| Sodík | 5,86 g |
| Sůl | 13,57 g |
| Sacharidy | 1 117,04 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW77l
Moje poznámka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW77l
Nejnovější recepty
Losos v citronové marinádě
Přidáno před 8 hodinami
Vaječná plněná omeleta
Přidáno před 9 hodinami
Míchaná vejce se sýrem a uzeninou
Přidáno před 9 hodinami
Plněné rohlíčky se zakysanou smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Šufánky podle Vendy
Přidáno před 10 hodinami
Ananasovo-karamelový dort
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Adrienalis před 2 hodinami
Sumec v marinádě
Kajkajak před 3 hodinami
Sójové plátky se žampiony a sýrem
KeyCe před 4 hodinami
petrkvitek před 7 hodinami
Vepřová plec v omáčce výrazné chuti
Feros před 8 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
[email protected] před 8 hodinami
Lososová quiche
Vendy98 před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Vendy98 před 8 hodinami
Těstovinový salát s jogurtem
Maki73 před 8 hodinami
Řezy ORGASMUS
iveta.kroul před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
kvasnice sušené,
sůl,
mléko,
máslo,
vejce,
máslo,
cukr hnědý,
skořice,
sýr smetanový,
máslo,
cukr moučkový,
pasta vanilková
Komentáře (3)
všechno je špatně, ale ne tak docela. První věc, co mě měla varovat, je fotografie výsledného produktu (evidentně stáhnuta z internetového fóra) Mylně jsem si myslel, že pět hvězd značí kvalitu, ale značí to pětihvězdičkovou lež! Blaf, který svět nezažil. Ale přesto jsem začal. Mělo mě napadnout, že práce s 4,5 lžičkami sušených kvasnic bude první krok do hrobu, když na obalu píšou že jeden pytlík o 7 g je na 500g mouky, ale váš recept udává 1 kg mouky (na to ještě přijde čas…) že to prostě stačitnebude. Takže jsem tam vysolil dva pytlíky a doufal v boží slovo. Když už jsme u gramů, co má znamenat třista padesát PĚT gramů mléka, když tam může byt třista ŠEDESÁT gramů. (Stejně by to nestačilo)
A to vejce. Na to bych se rovnou vys***. Co znamená velké vejce???? To si myslíte, vážená kuchařko, že mám na dvorku pštrosa? No nemám. Tak jsem dal dvě. Kdo v téhle době řeší velikost, je zakomplexované ho****. Ale kdyby to byl ten největší problém, tak to velké vejce seženu, a spokojím se s receptem. Jenže třešničkou na tomhle skořicovém šneku je to kilo mouky. Dobře, vezmu v potaz, že toho pštrosa seženu, kvůli tomu vejci, myslíte, že bych měl místo vlastnit na zahradě pekárnu s moukou? Jo, pekárnu vedle domu mám, ale je Maškova. S takovým množstvím mouky, bych si zasněžil celou zahradu, protoze ta zima v Česku je fakt na 💩. Těsto se bez přidání oleje a sádla, babičky a matky na telefonu, nedalo nechat kynout. Opruz. Jestli se Vám to povedlo, klobouk dolů a přijďte me to naučit. Příště do receptu připište, že nestačí to co tam je napsané a místo náročné, nahovno. Nebývám sprostý, ale Vy jste z prostého skořicového šneka udělal peklo na zemi. Už v půlce jsem chtěl těsto vyhodit z vokna na lidi, co si toho zas****** šneka koupili u Maška, a beztak za to dali méně peněz než já. Jediný co mě mrzí jsou ty chuťové pohárky, o které jsem během finálního ochutnávání polevy přišel, protože to bylo sladké jak psí koule a nazval bych to glukózovým potratem. Čas na upečení těchto šneků byl dlouhý jak práce černochů na africkém poli, avšak jako jediný z receptu byl správný. Což ale nepomohlo, protože jsem se chtěl poučit z minulých chyb receptu a naschvál jsem přidal o chvíli navíc a šel kadit, a SPÁLILO SE TO. Když jsem plech vytáhl, byl jsme podělanější víc než na hajzlu. Jak se ale říká, lepší mít spáleného skořicového šneka v hrsti, než kilo mouky v koši. Takže byli výborné ☺️👍