Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicové šneky s krémovou polevou

Vůně másla a skořice přivábí do kuchyně snad všechny, co milují sladké. Skořicové šneky z našeho receptu budete jistě péct často. Z plátu kynutého těsta plněného sladkým skořicovým máslem ukrajujete kolečka, která po upečení ještě doplníte lahodným krémem.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby kynutí

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 299 kJ /
7 720 kcal
Bílkoviny232,06 g
Tuky249,28 g
Vláknina39,95 g
Cholesterol 954 mg
Sodík 5,86 g
Sůl13,57 g
Sacharidy1 117,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse robota smícháme 500 g hladké mouky, cukr, droždí a sůl. Vlahé máslo a mléko (nesmí být horké) spolu s vejcem přidáme k moučné směsi. Krok 2: Zapracujeme a poté přidáme zbytek mouky. Vypracujeme v pružné a hladké těsto. Dáme kynout do zdvojnásobení objemu. Krok 3: Mezitím si připravíme náplň. Do misky dáme třtinový cukr, skořici a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme. Krok 4: Vykynuté těsto rozválíme na obdélník 50x30 cm, potřeme jej rovnoměrně náplní a zarolujeme. Vzniklý váleček nakrájíme na jednotlivá kolečka. Krok 5: Naskládáme je do pekáčku nebo na menší plech a necháme ještě asi 30 minut vykynout. Poté pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Krok 6: Mezitím vyšleháme do hladkého a nadýchaného krému spolu všechny suroviny na polevu. Poté jí vychladlé šneky potřeme.

TIP: Skořice v kuchyni

Zveřejněno 30. 4. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW77l

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW77l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dobrý den mladá paní kuchařko,
všechno je špatně, ale ne tak docela. První věc, co mě měla varovat, je fotografie výsledného produktu (evidentně stáhnuta z internetového fóra) Mylně jsem si myslel, že pět hvězd značí kvalitu, ale značí to pětihvězdičkovou lež! Blaf, který svět nezažil. Ale přesto jsem začal. Mělo mě napadnout, že práce s 4,5 lžičkami sušených kvasnic bude první krok do hrobu, když na obalu píšou že jeden pytlík o 7 g je na 500g mouky, ale váš recept udává 1 kg mouky (na to ještě přijde čas…) že to prostě stačitnebude. Takže jsem tam vysolil dva pytlíky a doufal v boží slovo. Když už jsme u gramů, co má znamenat třista padesát PĚT gramů mléka, když tam může byt třista ŠEDESÁT gramů. (Stejně by to nestačilo)
A to vejce. Na to bych se rovnou vys***. Co znamená velké vejce???? To si myslíte, vážená kuchařko, že mám na dvorku pštrosa? No nemám. Tak jsem dal dvě. Kdo v téhle době řeší velikost, je zakomplexované ho****. Ale kdyby to byl ten největší problém, tak to velké vejce seženu, a spokojím se s receptem. Jenže třešničkou na tomhle skořicovém šneku je to kilo mouky. Dobře, vezmu v potaz, že toho pštrosa seženu, kvůli tomu vejci, myslíte, že bych měl místo vlastnit na zahradě pekárnu s moukou? Jo, pekárnu vedle domu mám, ale je Maškova. S takovým množstvím mouky, bych si zasněžil celou zahradu, protoze ta zima v Česku je fakt na 💩. Těsto se bez přidání oleje a sádla, babičky a matky na telefonu, nedalo nechat kynout. Opruz. Jestli se Vám to povedlo, klobouk dolů a přijďte me to naučit. Příště do receptu připište, že nestačí to co tam je napsané a místo náročné, nahovno. Nebývám sprostý, ale Vy jste z prostého skořicového šneka udělal peklo na zemi. Už v půlce jsem chtěl těsto vyhodit z vokna na lidi, co si toho zas****** šneka koupili u Maška, a beztak za to dali méně peněz než já. Jediný co mě mrzí jsou ty chuťové pohárky, o které jsem během finálního ochutnávání polevy přišel, protože to bylo sladké jak psí koule a nazval bych to glukózovým potratem. Čas na upečení těchto šneků byl dlouhý jak práce černochů na africkém poli, avšak jako jediný z receptu byl správný. Což ale nepomohlo, protože jsem se chtěl poučit z minulých chyb receptu a naschvál jsem přidal o chvíli navíc a šel kadit, a SPÁLILO SE TO. Když jsem plech vytáhl, byl jsme podělanější víc než na hajzlu. Jak se ale říká, lepší mít spáleného skořicového šneka v hrsti, než kilo mouky v koši. Takže byli výborné ☺️👍

:-)<3:yes: skvělé, znám a dělávám :-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, kvasnice sušené, sůl, mléko, máslo, vejce, máslo, cukr hnědý, skořice, sýr smetanový, máslo, cukr moučkový, pasta vanilková

Přidat fotografie receptu