Zelený mechový dort
Mechový dort je hitem posledních let. A není se čemu divit. Spojení šťavnatého korpusu z baby špenátu s výborným krémem z mascarpone, šlehačky a vanilky, to je opravdu nebe v puse. V receptu najdete i podrobný videonávod.
Suroviny pro 1 kus
Dortová forma o průměru 24 cm.
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 580 kJ / 7 787 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 97,80 g | 
| Tuky | 541,55 g | 
| Vláknina | 14,93 g | 
| Cholesterol | 1,51 g | 
| Sodík | 1,05 g | 
| Sůl | 2,82 g | 
| Sacharidy | 622,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Dortovou formu vymažeme olej a vysypeme moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
	Krok 2: Špenát rozmixujeme. Vejce našleháme s cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání pomalu přilijeme olej.
	Krok 3: Do našlehané hmoty přidáme rozmixovaný špenát. Dále přidáme kůru a šťávu z citronu a vše promícháme šlehačem.
	Krok 4: Poté přisypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a mícháme už bez šlehače.
	Krok 5: Těsto vlijeme do připravené dortové formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45-50 minut. Propečení korpusu můžeme zkontrolovat vpíchnutím špejle (musí po vytažení zůstat suchá).
	Krok 6: Po upečení necháme zcela vychladnout a poté jej rozřízneme na 3 pláty - 2 stejně silné a 1 tenčí (například odříznutý vrch korpusu). Tenčí plát rozdrobíme na drobečky.
	Krok 7: Na přípravu krému smícháme v misce mascarpone s cukrem a vanilkou, přilijeme šlehačku a vše vyšleháme do tuha.
	Krok 8: Krém natřeme na spodní plát korpusu, přiložíme druhý plát a ten také potřeme. Stejně tak potřeme i boky dortu.
	Krok 9: Zelenými drobečky vydatně posypeme povrch i boky dortu, z boku drobečky k dortu dlaní přitlačíme. Nakonec dort ozdobíme čerstvým ovocem.
Zveřejněno 9. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zelený mechový dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worw
Moje poznámka
					
				
Zelený mechový dort
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/worw
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Suroviny:
						
							špenát baby, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							olej rostlinný, 
						
						
							citron bio, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							kypřící prášek do pečiva, 
						
						
							mascarpone, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							vanilka mletá, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							maliny, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (14)