Rajčatový chleba
Chléb, ve kterém jsou jako jediná tekutina použita rozmixovaná rajčata, má velice zajímavou barvu, chuť i vůni. Po rozkrojení upečeného bochníčku na vás vykoukne zářivě načervenalá barva střídy. A ta chuť! Chleba vás určitě nezklame.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 400 kJ / 9 895 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,44 g |
Tuky | 80,58 g |
Vláknina | 418,12 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,17 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 1 808,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme suroviny. Toto množství je vhodné pro větší pekárny. Do menších pekáren musíme gramáž surovin zmenšit asi o čtvrtinu, protože chléb opravdu dobře vykyne a v menší nádobě by mohl přetéct do vnitřního prostoru pekárny.
Krok 2: Rajčatům jen vykrojíme "bubáky", rozkrojíme je na půlky nebo čvrtky a rozmixujeme je. Jde to dobře v sekáčku potravin nebo pak ponorným mixérem.
Krok 3: Ke konci mixování přidáme bazalku a pak i česnek.
Krok 4: Všechny suroviny dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, pak suché, droždí až nahoru na mouku). Použijeme program Klasik, velikost nastavíme na 1000 g. Mělo by to stačit, i když surovin je o něco málo více. Kůrku nastavíme na nejtmavší a pekárnu pustíme.
Krok 5: Hotový chleba vytřepeme z formy pekárny, vytáhneme z něj háky a chléb necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 7. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yoB
Moje poznámka
Rajčatový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yoB
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 47 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 2 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 23 hodinami
Suroviny:
rajče,
olej,
sůl,
česnek,
bazalka čerstvá,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
droždí
Komentáře (9)
Rajské rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6