Jahody podle starého receptáře
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice více a nikdy se nekazí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 070 kJ / 5 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 100,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 200,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Moje poznámka
Jahody podle starého receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nmKp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 22 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 36 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 37 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 13 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
zavařování jahod,
zavařování jahodový kompot,
zavařování jahod se kazí co dělat,
recept na zavarovaní jahod,
jahody zavařování,
jak zavařit jahody,
jahodový kompot podle babicky,
jak zamrazit jahody,
zavařování jahody cukrem,
jak se zavaruji jahody,
nálev na jahody,
jak zavarovat jahody,
zavařené jahody,
jak dlouho zavařovat jahody,
zavařování jahod recept,
zavařené jahody ve vlastní šťávě,
staré recepty na marmelády,
zavařování jahody,
recepty z jahod,
zavařování jahod bez cukru
Suroviny:
jahody,
voda,
cukr krupice,
kyselina citronová,
rum
Komentáře (25)
Dnes dělám už druhou dávku!💗🍀
Krátce (jak jinak, že?) blanšíruji a po okapání hned plním do sklenic, zaleji sirupem a steriluji.
Do 3 sklenic se vejde tolik ovoce, na kolik by bez blanšírování byly potřeba 4 sklenice