Cibulovo-kapustové zelí
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu dodá trochu jinou a zajímavou chuť.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 371 kJ / 1 284 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,63 g | 
| Tuky | 107,57 g | 
| Vláknina | 34,50 g | 
| Cholesterol | 70 mg | 
| Sodík | 1,65 g | 
| Sůl | 4,00 g | 
| Sacharidy | 58,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, kapustu na proužky, špek a menší cibuli na kostičky.
	Krok 2: Na oleji restujeme cibuli a kapustu s kmínem a solí asi 2 minuty. Podlijeme vývarem asi do 3/4 a vaříme cca 15-20 minut, hlídáme, abychom nerozvařili.
	Krok 3: Než se směs podusí, vyškvaříme špek a poté i menší cibuli dozlatova. Pokud k zahuštění použijeme mouku, přidáme ji k cibuli, pár minut restujeme, a až pak přidáme do zelí.
	Krok 4: Pokud místo mouky zahustíme bramborou, oloupeme ji, najemno nastrouháme a přidáme během vaření. Zároveň je třeba dát méně kapusty - asi 250 g.
	Krok 5: Provaříme a dochutíme cukrem a octem podle své chuti.
	Krok 6: Podáváme místo dušeného hlávkového zelí.
Zveřejněno 20. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Moje poznámka
					
				
Cibulovo-kapustové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w4yR
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 2 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 4 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 6 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							kapusta, 
						
						
							špek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							vývar masový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (4)