Dančí guláš s knedlíkem
Zvěřina je jedno z nejhodnotnějších mas, které se nám může dostat na stůl. Při vhodné úpravě bude chutnat i těm, kteří se "divočiny" obávají. Maso daňka je výborné a v dobře připraveném guláši se stane gurmánským zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 706 kJ / 2 081 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,81 g |
Tuky | 123,12 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,13 g |
Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dančí maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Orestujeme na tuku a pak maso vyjmeme.
Krok 2: Nakrájíme cibuli a špek nahrubo, přidáme do výpeku a orestujeme do hněda.
Krok 3: Zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme papriku a po chvilce podlijeme vínem a vrátíme maso.
Krok 4: Přidáme česnek, koření. Vaříme odkryté.
Krok 5: Přidáme protlak a přilijeme vývar.
Krok 6: Přiklopíme poklicí a vaříme doměkka.
Krok 7: Dochutíme zavařeninou a podle chuti dosolíme.
Krok 8: Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Zveřejněno 21. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Moje poznámka
Dančí guláš s knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vK00
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 22 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 6 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 10 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 11 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 11 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 12 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 12 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 12 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 15 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 15 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
špek,
víno červené,
cibule,
česnek,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
kmín drcený,
tymián sušený,
majoránka,
protlak,
paprika sušená sladká,
jalovec,
bobkový list,
brusinky zavařené,
voda,
mouka hladká
Komentáře (16)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0