Škvarkové pagáče
Ať už škvaříte sami doma nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve krásně zlatých pagáčů. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, uvidíte, jak rychle se po nich zapráší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 107 kJ / 7 435 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,94 g |
Tuky | 466,73 g |
Vláknina | 29,56 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 1,64 g |
Sůl | 3,68 g |
Sacharidy | 635,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme kvások z droždia, cukru a trocha mlieka.
Krok 2: Po vykvasení spracujeme cesto z vyššie uvedených surovín, okrem oškvarkov. Mlieko pridávame podľa potreby, cesto hustoty asi ako knedlíky. Necháme vykysnúť v teple (1-1,5 h). Těsto má být výrazně slané.
Krok 3: Po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku cca 1-1,5 cm, natrieme mletými posolenými oškvarkami. Poskladáme zprava tretinu do stredu a zľava, potom zhora dolu. Jednoducho, aby sa cesto prekrylo viackrát, poprekladalo a po upečení vrstvilo.
Krok 4: O chvíľku, cca 10 minút postup zopakujeme - vaľkanie a skladanie. Potom ešte raz. Je výhodné, aby vyvaľkané cesto malo tvar obdĺžnika, dobre sa skladá.
Krok 5: Po poslednom skladaní vyvaľkáme na 2 cm hrúbku, povrch môžeme krížom krážom po vrchu ozdobiť nožom mriežkou. Pak vykrajujeme kolieska.
Krok 6: Dáme je na pečicím papierom vyložený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme cca 15 minút kysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C dozlatista asi 15 minút.
Zveřejněno 2. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
Moje poznámka
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 40 minutami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 3 minutami
Květákové karbanátky
Valis před 30 minutami
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 57 minutami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 1 hodinou
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 1 hodinou
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 1 hodinou
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Petulice před 3 hodinami
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci
Petulice před 3 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
chadimovaivana před 4 hodinami
Tématické fráze:
pagáče,
škvarkové pagáče,
škvarkové bochánky,
pagáč,
škvarkové pagáče kynute,
recept na pagáče,
škvarkove pagačiky,
škvarkové pagáčky,
škvarkový pagáč,
pagáče recept,
recept na škvarkové pagáče,
oskvarkove pagace,
škvarkové pagáče jak je dělám já,
recept pagace,
recepty na pagače,
škvarkové pagáče recept,
recept na škvarkový pagáč,
recepty pagače,
pogáče,
madarské pagáče
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
olej,
žloutek,
brambory,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
sůl,
škvarky,
sůl,
vejce
Komentáře (85)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Musela jsem zadělat jenom z poloviční dávky, nemám dost škvarek. 😩
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
https://www.toprecepty.cz/recept/47884-sobotni-skv...
https://www.toprecepty.cz/recept/20398-pagacky-i-s... (a bezmedvedeieho cesnaku)
https://www.toprecepty.cz/recept/43302-skvarkovo-p...
ak budete takto postupovať ako v je uvedené v receptoch, bude sa vám dariť. Lístkovanie - lupienkovanie vznikne potretím cesta tukom, škvarkami a prekladaním. Prekladanie sa opakuje po krátkej dobe, pri vaľkaní cesta sa nesmú vrstvy pretrhnúť, preto netlačíme na váľok silne, ale s citom.
Dobrý den ráda bych zkusila váš recept na pagáče se škvarkama.Ale nevím si rady .Chápu to dobře když to těsto navrstvím a po 10 minutách to mám udělat znovu,tak to těsto navrstvené rozválím a znovu i potřu a přeložím nebo tak ne. Děkuji za odpověď.S pozdravem Zlata