Staročeský talíř
Směs pečeného a uzeného masa na talíři potěší každého milovníka dobrého jídla. Tento výběr mas se skvěle hodí na slavnostní stůl nebo jen tak k posezení s přáteli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 863 kJ / 1 162 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,20 g |
| Tuky | 58,40 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 3,64 g |
| Sůl | 8,40 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové plecko okořeníme a posypeme pokrájeným česnekem. Dáme do pekáče a trochu podlijeme vodou.
Krok 2: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Po zapečení přidáme i uzené maso, pomalu dopečeme doměkka.
Krok 3: Pečené maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody.
Krok 4: Podáváme s opečenou klobásou, červeným zelím a knedlíkem, nejlépe bramborovým.
Zveřejněno 12. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Moje poznámka
Staročeský talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r96w
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 10 minutami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 31 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 22 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 12 minutami
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 3 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 10 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Tématické fráze:
selský talíř,
staročeské recepty,
vepřové maso recepty,
selský talíř recept,
selsky talir recepty,
hlíněné talíře,
recerpty,
vepřové maso,
staročeské recepty sekaná,
vepřový talíř,
recept na selský talíř,
staročeský talíř jaké maso?,
masový talíř,
recept selsky talir,
recepty selský talíř,
vepřové,
talíř s masem,
veprovy talíře,
hliněné pekáče,
vepřová plec recepty
Suroviny:
plec vepřová,
krkovice uzená,
klobása,
mouka hladká,
česnek,
kmín celý,
sůl
Komentáře (7)