Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gravlax vejce

Velmi jednoduchý, ale efektní předkrm ze skandinávské kuchyně si našel své místo i na našich stolech. Kombinace marinovaného lososa, ochucené domácí majonézy a vařených vajec nejen skvěle vypadá, ale i oslní výraznou chutí. Stačí jen pár kvalitních surovin a trochu času.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby marinování

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omytého a osušeného lososa zasypeme směsí cukru, soli a kopru. Uzavřeme v dóze a necháme 24 hodin zatížené marinovat. Poté lososa opláchneme a osušíme. Krok 2: Uvaříme vejce natvrdo. Krok 3: Do vyšší nádoby dáme všechny suroviny na majonézu. Ponorný mixér dáme na dno nádobky a pomalým tahem jdeme nahoru. Mixujeme pár vteřin do požadované konzistence. Majonézu dochutíme, vmícháme kopr a dáme vychladit. Krok 4: Lososa nakrájíme na tenké plátky. Krok 5: Vejce uvařená natvrdo rozřízneme napůl, ozdobíme majonézou – nejlépe pomocí zdobicí špičky, ale postačí i lžička. Na vejce upravíme plátky lososa a posypeme pažitkou nebo koprem.

TIP: Nejlepší recepty s lososem

Zveřejněno 1. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gravlax vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER63N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gravlax vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER63N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Gravlax miluji a recept tady také mám, je to opravdu lahůdka. Někdy pokladu plátky červené řepy a má pak hezký tmavý proužek. :-K

To vypadá úžasně. Gravlax jsem ještě nezkoušela, ae z té fotky jsem na něj dostala chuť.

Suroviny:
losos, sůl, cukr krystal, kopr, olej slunečnicový, vejce, hořčice, cukr, šťáva citronová, kopr, sůl, pepř mletý, vejce, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu