Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový koláč

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min dle trouby

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava, dle trouby)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 017 kJ /
2 394 kcal
Bílkoviny102,22 g
Tuky157,74 g
Vláknina14,95 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 1,62 g
Sůl4,27 g
Sacharidy133,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmezánem, solí, pepřem a popřípadě i muškátovým oříškem. Krok 2: Polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím dno formy (ideálně kulatá koláčová forma o průměru 20 cm). Na těsto dáme špenátovou směs a vyklepneme 2 vejce. Celé zakryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Krok 3: Víko těsta na několika místech propíchneme a celé vložíme do trouby a pečeme 45 min při 180°C v klasické troubě nebo při 160°C v horkovzdušné troubě.

Zveřejněno 26. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rukola recepty, francouzský koláč se špenátem, sýrový koláč se špenátem, kolac se spenatem a ricottou, špenátová tortila, koláč se špenátem, ricotta recepty, ricotta recept, koláč s ricottou a špenátem, kulatá horkovzdušná trouba, rukola recept, spenatove recepty, horkovzdušná trouba kulatá, recept tortila se špenátem, koláč s ricotou a špenátem, horkovzdušná trouba kulatá recepty, tortila recept na těsto, tortila se špenátem recept, francouzký koláč se špenátem, recepty do horkovzdušné trouby

Suroviny:
rukola, špenát, parmazán, sýr ricotta, strouhanka, těsto listové, vejce, ořech muškátový, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu