Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový dort

Vláčný dortík s jablky a bílkovou čepičkou je skvělým způsobem, jak upotřebit podzimní jablka. Po vychladnutí stačí dozdobit oblíbeným džemem, nakrájet na řezy a užít si jemně kyselkavou chuť rozvařených jablek.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 436 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny41,36 g
Tuky92,59 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 380 mg
Sůl0,78 g
Sacharidy477,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Krok 2: Zmiešame tuk, múku, 2 žltky, 70 g cukru, citrónovú kôru a vymiesime cesto. Krok 3: Cestem vyložíme dno a boky vymazanej tortovej formy. Zapečieme v rúre vyhriate na 170 °C asi 10 minút (do bleda). Krok 4: Nakrájané jablká rozdusíme so 100 g cukru a vanilkou. Túto jablčnú masu urovnáme na predpečené cesto a v rúre dopečieme ďalších 30 minút. Krok 5: Bielky vyšľaháme so 60 g cukru na tuhý sneh, rozotrieme na koláč a v rúre krátko zapečieme, kým sneh nebude svetlo hnedý. Krok 6: Lekvár trocha nahrejeme a po vychladnutí koláča z džemu urobíme mriežku.

TIP: 16 receptů na zpracování jablek v kuchyni

Zveřejněno 20. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Vn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Vn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Páni, že jsem tohle tu neměla před 14 dny, ukládám a dělám na víkend. Jablek je plno, naši jsou nešťastný, že se dělá jen štrůdl, takže nebude jen štrůdl, díky :-K:-K:-p:yes::yes:

tejaja: díky za odpověď, dávám do oblíbených a určitě vyzkouším.:-)

Maris, po vychladnutí to pekne narežeš ako tortu. Jablká sú rozdusené, počas dusenia sa voda vyparí, potom sa ešte pečie, takže je to hustá masa, len treba nechať vychladnúť.

To je určitě výborné:-p Jen bych měla otázku, jestli to jde dobře krájet, nerozpadávají se ta jablíčka ?

Tématické fráze:
recepty z jablek, jablkový sachr, mascarpone recepty jablka, jablkovy dort pečený, jablkový sacher, jablkový, jabkovy dort, jablecny dort peceny, pečený jablkový dort, jablkovydort, nejlepší recept na sachr dort, sacher s jablky, pečený jablečný dort, nejlepší jablkový dort s pudinkem, jabkový dort recept, nejlepší recepty z jablek, jablečný sachr dort, jablečný sachr, jablkový dort - pečený, nepečený jablkový dort

Suroviny:
mouka polohrubá, tuk, cukr moučkový, kůra citronová, vejce, cukr vanilkový, jablko, džem rybízová, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu