Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na nálev krátce svaříme v hrnci.
Krok 2: Párky i cibuli pokrájíme na kolečka.
Krok 3: Do dvou sklenic (0,7 l) ukládáme vždy vrstvu párků a prokládáme je vrstvou cibule. Po vrstvách je zaléváme horkým nálevem. Nakonec je zalijeme zbytkem nálevu.
Zveřejněno 28. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Moje poznámka
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 5 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 5 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 28 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 47 minutami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 2 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 3 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 4 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 4 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 5 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 6 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 6 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 7 hodinami
Tématické fráze:
utopenci s cibulí recept,
jak nalozit utopence,
utopenci recept,
utopenci s hořčicí,
utopenci v hořčici,
jak se delaji utopenci,
dědovi utopenci,
recept na utopence,
utopenci nálev,
utopenci hořčice,
nálev na utopence,
utopenci recept hořčice,
dědovy utopenci,
utopenci recepty,
recept utopenci,
utopenci v octovem nalevu,
dědovy utopence,
utopenci s hořčicí recept,
octový nálev na utopence,
utopenci
Suroviny:
párky,
cibule,
ocet,
voda,
olej,
kečup sladký,
hořčice plnotučná,
omáčka sojová,
Komentáře (11)
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.