Škubánky
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je známe také pod názvem kucmoch nebo trpalky, ale chutnají pořád stejně báječně.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Moje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Nejnovější recepty
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno před 1 hodinou
Pomalu pečený bůček s kedlubnovým zelím a hrnkovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno 4. 6. 2025 12:00
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno 4. 6. 2025 11:13
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno 4. 6. 2025 02:18
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno 3. 6. 2025 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Lucinka85 před 43 minutami
Zapečené palačinky s tvarohem
Tereziena před 55 minutami
Karlovarské knedlíky I
klasimova před 1 hodinou
Banánový chlebíček s ořechy a zlatými rozinkami
Zuzka1023 před 2 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
veronika_straka před 2 hodinami
Čočková polévka s pohankou (falešná zabíjačková)
wimra před 2 hodinami
Vepřové kostky s hořčicí
Fuxinnka před 3 hodinami
Chilli con carne
Zdenek007 před 4 hodinami
Babiččina fazolačka
Fitulka před 5 hodinami
Řecké tzatziky
Denade před 5 hodinami
Tématické fráze:
škubánky,
škubánky recept,
recept na škubánky,
škubánky z bramborové kaše,
škubánek,
recept skubanky,
bramborové škubánky,
jak se delaji škubánky,
škubánky z brambor,
škubánky smažené,
jak uvarit skubanky,
recepty škubánky,
škubánky z nových brambor,
testo na skubanky,
škubánky recepty,
recepty na skubanky,
jak se vaří škubánky,
opékané škubánky,
škubánky v prášku,
škubánek recept
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
sádlo,
sůl
Komentáře (16)
Pane Ducháček - mam pocit, že jste se nedržel receptu:o), krásně se s těstem pracuje, žádné lepidlo, je mi líto:o).
A jinak v jednoduchosti je krása a jídlo kterí je hotové hned může být dobřejší než to, s kterým se člověk patlá dlouho.
A tak já uvařím kostičky brambor v osolené vodě, polovinu vody sleju, vařečkou do nich nadělám 5 děr, do každé dám lžíci hladké mouky, nechám propařit a pak našlehám jako bramborovou kaši. Mastnou lžící vykrajuji na talíř, sypu mákem nebo opékám na sádle.