Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 484 kJ / 1 072 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,38 g |
Tuky | 114,08 g |
Vláknina | 2,94 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na kousky velikosti soust (viz foto) a 8 minut povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout.
Krok 2: Z ostatních surovin vytvoříme marinádu, kterou opatrně, ale důkladně promícháme s vychladlým lilkem. Máme-li černé olivy, můžeme je přidat nakrájené na kolečka.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Pokrm zakryjeme a necháme den rozležet (marinovat) v ledničce.
Zveřejněno 7. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
Moje poznámka
Lilek v marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LgW4
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 19 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový protlak
douver před 15 minutami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 2 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 4 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 5 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 6 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 6 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 7 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
pokrmy z lilku,
zpracování lilku,
recepty z lilku,
uprava lilku,
recepty lilek,
lilek recept,
loupe se lilek,
naložený lilek,
lilek černý,
lilek na černo,
lilek zpracování,
recepty na lilek,
lilek úprava,
lilek recepty salát,
recept na lilek,
recept lilek,
recepty s lilkem,
jídla z lilku,
pečený lilek v marinádě
Suroviny:
lilek,
olej olivový extra virgin,
ocet vinný bílý,
česnek,
kapary,
petrželka hladkolistá,
sůl,
pepř černý
Komentáře (19)
Jani, opravdu je to jako salát, nejlépe s pečivem. Ale nakonec to můžeš použít i jako přílohu k masu (grilovanému, pečenému...) K tvojí otázce: s marinádou promícháš vychladlé kousky lilku a necháš rozležet. Asi jsem to napsala nějak divně - mně se to zdálo docela srozumitelné...
Jestli se chystáš na lilek poprvé, tak tohle je ideální recept. Nebo bych doporučila zapéct s nějakým sýrem výrazné chuti a spoustu česneku. Také olivovým olejem je lepší nešetřit
Lilek je vděčná surovina. je přesně takový, jaký ho chceš mít. Ale je i docela náročný... Kolik do něj vložíš, tolik dostaneš.