Banketky
Banketky, ty malé rohlíčky, jsou vlastně alternativou ke chlebíčkům. Lze je plnit různými pomazánkami, obložit šunkou a zeleninou, nebo podávat jen tak. Pokud vám zbydou, můžete je zamrazit a vytáhnout, až se vám budou hodit.
Suroviny pro 1 dávka
24 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 686 kJ / 2 554 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,07 g |
Tuky | 80,88 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 437 mg |
Sodík | 4,25 g |
Sůl | 10,56 g |
Sacharidy | 381,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pekárna program Těsto. Po vykynutí rozdělíme na 3 díly, vyválíme kruh, ten radýlkem nebo kolečkem na krájení pizzy rozdělíme na 8 kusů a od širšího konce umotáme rohlíčky.
Krok 2: Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vykynout, potřeme osolenou vlažnou vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pokud by banketky moc ztmavly, tak teplotu trošku zmírníme, cca na 180 °C a dopečeme. Celkem pečeme asi 20 minut, čas je orientační.
Krok 3: Potírat banketky můžeme taky rozšlehaným bílkem a sypat kmínem, nebo mákem. V tom případě musíme dát do těsta trošku více soli, tu 1 1/2 lžičky nebo posypat solí na povrchu.
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
Moje poznámka
Banketky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYYV
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 7 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 36 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 3 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 3 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 3 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 4 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 4 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 5 hodinami
Pikantní plněné papriky
Pizla před 6 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Eva_caramba před 6 hodinami
Tématické fráze:
domácí banketky recept,
domácí banketky,
pečeme v domácí pekárně,
domácí rohlíky banketky,
banketní pečivo,
rohliky banketky,
těsto na banketky,
banketky z domácí pekárny,
pečivo banketky,
recept na domácí banketky,
rohlicky banketky,
banketní pečivo recept,
recept na pečení rohlíků,
celozrnné banketky,
domaci pekarna banketky,
výborné banketky,
pečivo banketka,
banketky-recept,
domaci banketka,
domácí rohlíky banketky recept
Suroviny:
mléko,
žloutek,
tuk,
mouka polohrubá,
sůl,
cukr,
droždí sušené
Komentáře (49)
Na jeden plech se to nevměstnalo
Máslem to určitě nepokazíte
Hlavně neusušit
Generálka byla OK (jak pýýýšu nižejc)
Premiéra moc nedopadla, cosi se zvrtlo..., ale receptem to rozhodně nebylo
No, ale mančaft mě nevypískal...
Mám rád chleba
Guláš s chlebem bych pozřel snad jen pod pohrůžkou
No tak jsem si ke gulášku napekl banketky (samozřejmě to byla i generálka před plánovanou oslavou
Jsou v ý ý ý b o r n é
***
S těstem se velmi dobře pracuje
Dělal jsem kousky asi 35g
Tvořil jsem rohlíčky, uzlíky, nastřihnuté bulky, vruty
Sypal jsem solí, kmínem, sezamem, mákem
Pekl jsem při 200°C/18minut (bez HV)
Pečivo je z vrchu chrumkavé, zevnitř vláčné a jdou z něho dobře odlamovat jednotlivá sousta
cathleen: Díky.
Chápu
Mně jde akorát o uživatelský komfort
No, nechci být za análalpinistu
Opravdu se jedná o nepřekonatelný problém doplnit do receptu teplotu pečení (podle cathleen: zpočátku 200°C), že aby jeden nemusel pátrat v komentářích, nebo u jiných receptů?
Menší tvary pečiva je třeba péct kratší dobu a prudčeji
s ním pracuje, jsou ale velmi chutné. Asi je ale už příště dělat nebudu. Možná mám špatnou mouku a chtělo to trochu víc tekutiny a malinko přidat droždí.
Janě R. musím říct, že jsem moc ráda, že pekárna vyšla na ní, jak vidíme perfektně jí to jde a ještě je vidět, jak jí to baví