Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorová polévka

Hodnocení receptu je 4,5 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 768 kJ /
423 kcal
Bílkoviny22,90 g
Tuky32,10 g
Vláknina2,25 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,35 g
Sůl3,30 g
Sacharidy9,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor nakrájíme a zpěníme na tuku, pak přidáme párky nakrájené na kolečka, strouhanou mrkev, chilli, osolíme a zalijeme vývarem z bujonu. Krok 2: Uvaříme a všechno rozmixujeme,pak zavaříme nudle a nakonec přidáme petrželku - už nevaříme.

Zveřejněno 26. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Docela rychlá a dobrá polévka.

Zdroj: recept mám z Glancu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nkv6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nkv6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Nedávám ani uzeninu, ani nudle. Na zahuštění dávám 2 brambory, pokrájené na malé kostičky. Zeleninu dávám, jakou zrovna mám. Přidávám kurkumu (prý násobí příznivé účinky zázvoru) Rozmixuju, nakonec zjemním smetanou. Výborná krémová polévka :yes:

Taky bych nemixovala. Takhle vypadá výborně. Budu jí muset taky zkusit.:-)

Já dnes udělala bořt,a do něj jsem nastrouhala i zazvor,jeden,moc chutné:-*toje debylní proč měto ukazuje že jsem to poslala jako spam?bože:-((

janinasikina: Jani, nastrouhej tak 3-5 cm, podle toho kolik jí budeš dělat, já jí dělávám tak 2,5 litru a použiju 3-4 cm. Ať chutná:-p;-)

janinasikina 8. 1. 2013 21:34
Holky a kolik toho zázvoru tam přijde??

Zo zázvoru je dobrá polievka, treba vyskúšať. Info o samotnom zázvore: http://zazvor.com/

Já se jí všimla teprve včera, tak jsem jí hned uvařila a je moooc dobrá. Nemixovala jsem jí.

Holky, taky to mám nemixované, jak dobře vyšpízovala:-DIrrenka.
Jelikož to v základním receptu bylo, tak jsem to napsala, ale každý podle své chuti;-)

Polévka vypadá naprosto úžasně, já bych to snad ani nerozmixovala.:-K:-p:-pNa té fotografii to vypadá také jako nemixované?:yes:

toto je dobra polievka,ked su crevne problemy..az na tie parky ;-)

Špagetko, třeba tu funguje telepatie;-)jednou ti vytáhnu ze šuplíčku recept, po druhé tě o nějakou tu minutu předběhnu:-Oale úmysl,ten máme stejnej, Je fakt dobrá:-p

Bibinko, poslouchej - ty mi fakt šátráš v myšlenkách :-D:-D, prohlížela jsem,kde není fotka a tahle mi padla do oka, protože jsem ji taky dlouh nevařila. Bodík jsi už dostala,tak aspoň zveřejním, že je fakt dobrá :-D:-D:yes::yes:

Už jsem jí dlouho nedělala a pak, bylo mi líto, že je tu ta moje polívka tak smutná bez fotky. Uvařila jsem jí na zítřek a protože jsem zpracovala poslední klobásu, dala jsem do ní nakrájený gothaj,viz foto;-)

Jani R.,ten zázvor mívají v Kauflandu,Bille i v Hypernově,je fakt, že není vždycky, musím pokaždé čučet:-O, až mám štěstí:-D

Tématické fráze:
mrkvovozázvorová polévka, mrkvová polévka se zázvorem, polévka se zázvorem, mrkvovo-zázvorová polévka, zázvor v polévce, zázvor recepty, polivka bort, zazvorova polievka, polívka se se zázvorem, zazvor, mrkev/polevky, bořt polévka, polevka z mrkve a zazvoru, skleněné šuplíčky, mrkvozazvorova polevka, indicka polevka se zazvorem, bořt polivka, albert recepty mrkvovozázvorová polévka, recept na zázvorovou polévku, bombony ze zazvoru, brokolicova polevka nemixovana

Suroviny:
zázvor čerstvý, párky, mrkev, chilli, bujón slepičí, nudle skleněné, tuk, petrželka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu