Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,20 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut. (žampiony samozřejmě oloupeme)
Krok 2: Uvařené vyjmeme na talíř a podáváme se strouhaným křenem. Přelijeme horkým máslem nebo hořčicí. Podáváme s tmavým pečivem nebo s topinkami.
Krok 3: Vývar použijeme jako bujón se syrovým žloutkem.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Moje poznámka
Houby vařené jako ovar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6X9
Nejnovější recepty
Meruňkové řezy s pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Banánová bábovka bez cukru
Přidáno před 12 hodinami
Chilli cukety
Přidáno před 15 hodinami
Cizrnové kari s brokolicí a rajčátky
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninové lívance se sýrem
Přidáno 20. 6. 2025 21:08
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno 20. 6. 2025 21:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Michal_amater před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavla29 před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
IRBONA před 7 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
bretka před 7 hodinami
Knedlíky - blbouny s klevelou
MarketaAn před 7 hodinami
Závin z bramborového těsta plněný masem
Dasa18 před 8 hodinami
Drůbeží kostky v zelenině se slaninou
Bushmann před 9 hodinami
Bublanina
Levandule35 před 9 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 10 hodinami
Pomerančový dort z pohankové mouky
Majka214 před 11 hodinami
Tématické fráze:
houby recepty,
houby,
recepty houby,
ovar,
houby zavařování,
recepty na houby,
zavařování hub,
jak zavařit houby,
na houby,
zavařování klobás,
horkovzdušná trouba recepty,
ovar z hub,
zavařování žampionů,
ovar recept,
horkovzdušný hrnec recepty,
vaříme z hub,
jak zavařit klobásy,
horkovzdušný hrnec,
jak zavařovat maso,
vaření v horkovzdušném hrnci
Suroviny:
houba hřib,
vývar,
křen,
máslo
Komentáře (8)
Že hříbky chutnají jak maso - to je myšleno samozřejmě s nadsázkou