Marokánky - měkké a vláčné
Placičky plné sušeného ovoce, kandované citrusové kůry a ořechů, to jsou marokánky. Podle našeho receptu si toto exotické cukroví připravíte snadno i doma. Náš recept zaručuje, že budou vláčné a měkké, žádné tvrdé suchary.
Suroviny pro 35 kusů
35kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 645 kJ / 2 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,51 g |
Tuky | 139,53 g |
Vláknina | 19,90 g |
Cholesterol | 212 mg |
Sodík | 54 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 275,67 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marokánky - měkké a vláčné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3l7Q
Moje poznámka
Marokánky - měkké a vláčné
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3l7Q
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno 21. 5. 2025 06:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 33 minutami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 10 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 11 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 13 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 13 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
marokánky,
marokánky bez mouky,
výborné marokánky,
marokánky recept,
marokánky z ovesných vloček,
marokánky hned měkké,
teplé moučníky,
marokánky z kondenzovaného mléka,
jak péct marokánky,
tescoma s chutí marokánky,
kdy péct marokánky,
marokánky z mléka,
marokanky tescoma s chutí,
recept na marokánky,
marokánky s medem,
marokánky tescoma,
vláčné vánoční cukroví,
jak sloupnout mandle,
marokánek,
vláčné cukroví
Suroviny:
cukr moučkový,
kůra pomerančová kandovaná,
mandle loupané,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
čokoláda,
mandle plátkové
Komentáře (50)
To je podobné, jako napsat "Vanilkové rohlíčky - tvrdé a křupavé"
Marie:
No, patrně díky vyšší teplotě při pečení se vám podařily Marokánky par excellence
Všem doporučuji vyzkoušet
Takže bodík posílám k tobě, škoda že nemůžu dát víc za tu dobrotu
Jinak si zaslouží bodík
Holky a klucí, neznáte nějaký fígl